JLT Mobile Computers stryktåliga datorer används av det europeiska ställverksföretaget A/S Løgstrup-Steel


Bild tillgänglig: monika@prismapr.com

Bildtext: Datorer från JLT Mobile Computers visade sig avgörande för att åtgärda problem med återkommande driftstopp i lagret hos A/S Løgstrup-Steel. Hör kundens egna utlåtande i den här videon.

JLT Mobile Computers stryktåliga datorer används av det europeiska ställverksföretaget A/S Løgstrup-Steel

Stryktåliga datorer från JLT har möjliggjort en bättre helhetslösning tack vare stabilare nätverksuppkoppling och högre användarvänlighet än den tidigare hårdvaran.

Växjö, Sverige, 11:e oktober 2022 * * * Datorer från JLT Mobile Computers, ledande leverantör av stryktåliga datorer för krävande miljöer, visade sig avgörande för att åtgärda problem med återkommande driftstopp i lagret hos A/S Løgstrup-Steel. Tack vare JLT:s moderna hårdvara är nätverks uppkopplingen nu mycket stabilare och mer tillförlitlig över hela deras anläggning.

A/S Løgstrup-Steel är en ledande tillverkare och leverantör av högkvalitativa modulära ställverk för lågspänning. De designar och utvecklar produkter som kan anpassas för att passa för flera olika användningsområden inom datacenter, marin & offshore, energi- och kraftöverföring, byggnadsledning samt tillverknings- och processapplikationer.

Med så många olika typer av produkter är det viktigt att varje order hanteras med största noggrannhet för att säkerställa att påfyllning, spårning och plockning blir rätt. För att lyckas med detta använder A/S Løgstrup-Steel ett centralt lagerhanteringssystem tillsammans med truckmonterade datorer. Med den tidigare lösningen som sattes upp för några år sedan hade de dock problem med att datorerna tappade uppkopplingen när truckarna förflyttade sig i lagret och bytte mellan olika accesspunkter. Detta resulterade i att systemet ofta kraschade och medförde tidskrävande processer för att återfå nätverksuppkopplingen eller att datorerna behövde startas om helt och hållet, vilket minskar den produktiva arbetstiden i lagret.

För att få bukt med detta behövde de hitta en mer tillförlitlig lösning men det var samtidigt nödvändigt att upprätthålla högsta möjliga produktionstakt under hela urvals- och installationsprocessen. De kontaktade därför den danska IT-specialisten Codeex för att få hjälp med att utvärdera olika alternativ. Efter en grundlig selekteringsprocess visade sig den ruggade fordonsdatorn JLT1214 från JLT vara den perfekta lösningen. Inte minst på grund utav dess stryktålighet och användarvänlighet, utan också för dess överlägsna uppkopplingsförmåga.

”Vi har ett robust planeringssystem som kan hantera flera orders på samma gång,” förklarar Henrik Hansen, IT-chef, A/S Løgstrup-Steel. “Men när datorerna brukade krascha förlorade vi många utav de produktivitetsvinster mjukvaran ger på grund utav den bristfälliga hårdvaran. Truckdatorerna från JLT som Codeex levererade till oss fungerar felfritt avseende både användarvänlighet och nätverksuppkopplingen här i lagret. Den nya lösningen innefattar också ett externt tangentbord som har monterats på datorerna, vilket gör att operatörerna arbetar snabbare. Så utöver att minska antalet driftstopp har vi dessutom optimerat arbetet när vi är i drift.”

Enligt Anette Malmström, EMEA Business Unit Director på JLT är ”nätverksuppkoppling ryggraden i dagens moderna lagersystem. Det gör så att personalen får tillgång till affärskritiska system som ger realtidsinformation om varor som ska flyttas eller plockas enligt framtagna åtgärdslistor och processer. Dålig uppkoppling stör detta flöde av varor in och leveranser ut, vilket skapar frustration, produktivitetsförluster och i slutändan har en negativ inverkan på lönsamheten.”

För att eliminera alla orosmoln fick A/S Løgstrup-Steel testa en JLT-dator i sin verksamhet under en månad. Därmed kunde de säkerställa att datorn både uppfyllde deras krav på stryktålighet och att den löste uppkopplingsproblematiken som den tidigare hårdvaran medförde. Testenheten monterades på ett stöt- och vibrationsdämpande RAM-fäste och utrustades med ett externt tangentbord.

Malmström understryker vikten av att alltid testa den tilltänkta lösningen i miljön som den ska användas. ”Vi hjälper våra kunder att hitta den bästa tänkbara lösningen för att deras investering ska bli så lönsam som möjligt, därför förespråkar vi alltid att utrustningen testas ute i verksamheten. Genom att identifiera och lösa eventuella problem i ett tidigt skede blir de ofta både enklare och mindre kostsamma att åtgärda.”

Den inbyggda PIFA-teknologin (Planar Inverted-F Antenna) på JLT1214-datorn är designad för att ge mycket tillförlitlig trådlös uppkoppling även i krävande miljöer med svag eller ojämn täckning, vilket gynnar både WLAN och Bluetooth.

Likt alla JLT:s datorer är JLT1214 från grunden utformad för att ge högsta tänkbara tillförlitlighet och funktionalitet i tuffa miljöer. Med många integrerade funktioner och en kompakt design utgör datorn en snabb, pålitlig och kostnadseffektiv lösning även i små utrymmen.

För mer information om JLT Mobile Computers och dess datorprodukter, tjänster och lösningar, besök www.jltmobile.com.

Förfrågningar    
JLT Mobile Computers Group JLT Mobile Computers  
Per Holmberg, VD Anette Malmström, EMEA Business Unit Director  
Telefon: +46 70 361 3934 Telefon: +46 73 350 8346  
per.holmberg@jltmobile.com anette.malmstrom@jltmobile.com  
www.jltmobile.com www.jltmobile.com  
     
Presskontakt Certified Adviser  
PRismaPR Eminova Fondkommission AB  
Monika Cunnington Telefon: +46 08 684 211 10  
Telefon: +44 20 8133 6148 adviser@eminova.se  
monika@prismapr.com
www.prismapr.com
www.eminova.se  

Om JLT Mobile Computers

Tillförlitlig prestanda, mindre krångel. JLT Mobile Computers är en ledande leverantör av stryktåliga mobila datorer och lösningar för de tuffaste miljöerna. Över 25 års erfarenhet har gjort det möjligt för oss att sätta standarden vad gäller användningen av ruggad IT-utrustning. Detta genom en kombination av oöverträffad produktkvalitet, enastående service och support samt förstklassiga lösningar som säkerställer problemfri drift för kunder inom lager/logistik, transport, tillverkning, gruvor, hamnar och jordbruk. JLT agerar globalt med kontor i Sverige, Frankrike och USA och med ett internationellt nätverk av återförsäljare på lokala marknader. Företaget grundades 1994 och är sedan 2002 noterat på Nasdaq First North Growth Market under symbolen JLT med Eminova Fondkommission AB som Certified Adviser. För mer information, besök www.jltmobile.com.

 

Bilaga


Datorer från JLT Mobile Computers visade sig avgörande för att åtgärda problem med återkommande driftstopp i lagret hos A/S Løgstrup-Steel.