OKX'in Şubat Ayı Rezerv Kanıtı Denetimi Sonucunda Rezervlerin 8,6 Milyar Dolar Olduğu ve İki Yüz Elli Binden Fazla Kullanıcının Rezerv ve Borç Bilgilerini Görüntülediği Paylaşıldı


  • 175.000'den fazla kullanıcı, OKX'in Rezerv Kanıtı sayfasını görüntülerken 90.000'den fazla kullanıcı ise Borç Kanıtı sayfasını görüntüledi.
  • Rezerv raporu sonuçlarında %100 temiz rezerv analizi kapsamında lider borsalar arasında yine en büyük temiz varlık rezervine sahip olan borsanın OKX olduğu gösterildi.

VICTORIA, Seyşeller, Feb. 20, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) -- İşlem hacmine göre dünyanın ikinci en büyük kripto para borsası ve Web3 alanında lider bir teknoloji şirketi olan OKX, bugün aylık olarak paylaşılan Rezerv Kanıtı (PoR) raporunun dördüncüsünü yayımladığını duyurdu. OKX'in adreslerinde BTC, ETH ve USDT cinsinden 8,6 milyar dolar tutulduğu raporda paylaşıldı.

OKX kullanıcıları, rezerv kanıtlarını görüntüleyip borç bilgisini açık kaynaklı araçlarla sorgulamaya büyük ilgi gösterdi. Öyle ki Rezerv Kanıtı sayfasını 175.00'den fazla, borç bilgisini ise 90.000'den fazla kişi görüntüledi. Üçüncü taraf denetim verilerine göre borsanın, lider borsalar arasında %100 temiz rezerv analizi kapsamında en büyük temiz varlık rezervine sahip olduğu gösterildi.

OKX'in mevcut rezerv oranları şu şekildedir:

  • BTC: %104
  • ETH: %104
  • USDT: %102

OKX'in yayımladığı tüm Rezerv Kanıtı raporlarında olduğu gibi yine kullanıcılar, internet sitesinden OKX'in Şubat ayına ait Rezerv Kanıtı verilerini (yeni ve geçmiş veriler için rezerv oranları da dâhil olmak üzere) görüntüleyebilirler. Kullanıcılar, rezerv ve borç bilgilerini OKX'in internet sitesindeki güven gerektirmeyen araçlarla kendileri doğrulayabilirler.

OKX'in Finansal Piyasalardan Sorumlu Müdürü Lennix Lai, Rezerv Kanıtı ile ilgili şu ifadelerde bulundu: “OKX'te hizmet felsefemizin tam kalbinde yer alan şeffaflık ve güven ilkelerimize her zaman bağlı kalmaya devam ederken Rezerv Kanıtı denetimi raporlarımızı her ay kullanıcılarımızla paylaşmaktan dolayı oldukça gururluyuz. Paylaşılan verilere göre yüz binlerce kullanıcımız, büyük bir ilgiyle sayfamızı ziyaret ederek geçmiş rezerv kanıtı denetim raporlarının yanı sıra açık kaynaklı araçları kullanarak borç kanıtı verilerini görüntülemiş. Rezerv Kanıtı denetimleri henüz hak ettiği değeri görebilmiş değil. Hâlbuki kullanıcılarda güven oluşturmada Rezerv Kanıtı denetimleri büyük öneme sahip. Bu nedenle OKX olarak kendimizi bu alanda sektöre öncülük etmeye adadık."

OKX, Merkle Ağacı Rezerv Kanıtı programı kapsamında 23.000'den fazla adres paylaştı ve herkesin varlık akışlarını görüntüleyebilmesi için bu adresleri kullanmaya devam edecek. OKX'in Rezerv Kanıtı protokolü açık kaynaklı olup Github'da herkes tarafından erişilebilir. OKX tarafından tutulan diğer varlıklar OKX Nansen Dashboard sayfasından görüntülenebilir.

Şeffaflık taahhüdüne sadık kalan OKX, her ay Rezerv Kanıtı denetimlerini yayımlamaya devam edecek.

Detaylı bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz: media@okx.com

Rezerv Kanıtı Nedir?

Rezerv Kanıtı, saklama kuruluşunun (OKX) kullanıcıları adına tuttuğunu iddia ettiği varlıkların ilgili saklama kuruluşu tarafından tutulduğunu kanıtlayan, tutulan kripto varlıkların gösterildiği bir rapordur. OKX, adreslerinde tuttuğu varlıkları Merkle ağacı (hash ağacı) kullanarak iki şekilde kanıtlıyor. İlkinde kullanıcılar, Merkle ağacı üzerinde kendi bakiyelerini bulabilir ve varlıklarının OKX'in toplam bakiyesine dâhil edildiğini onaylayabilirler. İkincisinde, OKX'in toplam varlık bakiyesi, Rezerv Kanıtının belirlenmesi için OKX'in herkese açık olarak paylaşılan on-chain cüzdan bakiyesiyle karşılaştırılır.

"Temiz" Varlık Rezervi Nedir?

Üçüncü taraf analizlerine göre eğer bir borsanın rezevleri arasında borsanın platform tokeni yer almıyorsa ve yalnızca BTC, ETH ve USDT gibi piyasa değeri yüksek "geleneksel" kripto varlıkları bulunuyorsa rezerv kanıtındaki varlıklar "temiz" varlık kabul edilir. Sektördeki Rezerv Kanıtı verilerini izleyen blok zinciri analiz şirketi CryptoQuant, OKX'in varlıklarının “%100 temiz” olduğu sonucuna ulaştı.

OKX Hakkında

OKX, Web3 ekosisteminin geleceğini inşa etmede büyük rol oynayan, dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden biridir. Dünyanın dört bir yanındaki yatırımcılar ve profesyonel alım-satım yapan kullanıcılar tarafından en hızlı ve en güvenilir kripto işlem platformlarından biri olarak bilinen OKX, işlem hacmine göre dünyanın ikinci en büyük kripto borsasıdır.

OKX'in sunduğu önde gelen gözetimsiz cüzdan çözümleri arasında Web3 ekosistemiyle uyumlu OKX Cüzdan yer alıyor. OKX Cüzdan sayesinde kullanıcılar, varlıkları üzerinde daha çok kontrole sahip olurken merkeziyetsiz borsalara, NFT pazarlarına, DeFi ve GameFi dünyası ile binlerce merkeziyetsiz uygulamaya erişebiliyorlar.

OKX; İngiltere Premier Ligi şampiyonları Manchester City FC, McLaren Formula 1, Tribeca Festivali, profesyonel golfçü Ian Poulter, olimpiyat madalyalı Scotty James ve F1 pilotu Daniel Ricciardo gibi dünyanın en iyi markaları ve sporcularıyla iş birliği yapıyor.

Şeffaflığa ve güvenliğe büyük önem veren OKX, her ay Rezerv Kanıtı denetim raporlarını yayımlıyor.

OKX hakkında daha fazla bilgi edinmek için uygulamamızı indirin veya okx.com sitesini ziyaret edin.

Sorumluluk Reddi

Burada yer alan bilgiler yalnızca bilgilendirme amacı taşımaktadır. Yatırım, vergilendirme veya hukuk konularında herhangi bir tavsiye verme amacı taşımamakta olup dijital varlıkların alım veya satımına yönelik bir teklif olarak da değerlendirilmemelidir. Sabit coinler de dâhil olmak üzere tüm dijital varlıklar yüksek derecede risk içerir, büyük fiyat dalgalanmaları sergileyebilir ve hatta tamamen kıymetsiz hâle gelebilirler. Dijital varlıklarla alım-satım işlemi yapmanın veya bu varlıklara sahip olmanın sizin için uygun olup olmadığını finansal durumunuz çerçevesinde dikkatlice değerlendirmelisiniz. Bireysel durumunuzla ilgili sorularınız için lütfen bir hukuk/vergi/yatırım uzmanına danışın.