WHR Global Keluarkan Laporan Penanda Aras Perkhidmatan Destinasi "Tanya Pakar" 2023


MILWAUKEE, April 25, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) -- WHR Global (WHR), peneraju dalam industri penempatan semula pekerja global, mengumumkan pengeluaran Laporan Penanda Aras Perkhidmatan Destinasi Antarabangsa 2023 yang dipanggil "Tanya Pakar." WHR meninjau 32 syarikat daripada rangkaian pembekal perkhidmatan destinasi yang dipercayai, meliputi 56 negara di seluruh dunia. WHR percaya laporan Penanda Arasnya akan membantu pelanggan semasa dan akan datang membandingkan program mobiliti global mereka dengan tawaran perkhidmatan destinasi syarikat lain untuk memindahkan pekerja dan penerima serah hak. Memandangkan syarikat terus bersaing untuk mendapatkan bakat, faedah penempatan semula mestilah kompetitif.

Perkhidmatan destinasi membantu penempatan semula pekerja untuk menetap di lokasi baharu mereka dan boleh termasuk yang berikut: Orientasi Kawasan; Pendaftaran Tempatan; Pengurusan Penyewaan, Semakan Pajakan dan Pengurusan Harta; Carian Rumah; Kaunseling Gadai Janji; Perumahan Sementara; Bantuan Kerjaya Pasangan dan Rakan Kongsi; Bantuan dengan Imigresen (Visa dan Peraturan Imigresen); Pencarian Sekolah untuk Anak; Memindahkan Haiwan; Latihan Bahasa dan Budaya serta Perkhidmatan Penyelesaian Lain.

Data Penanda Aras WHR termasuk yang berikut untuk 56 buah negara:

  • Purata bilangan hari syarikat menawarkan perkhidmatan destinasi dan hari yang disyorkan, mengikut negara (mengikut pekerja peringkat permulaan, peringkat pertengahan dan peringkat eksekutif; dan mengikut saiz keluarga yang berbeza-beza).
  • Aturan pajakan yang paling biasa untuk ekspatriat, mengikut negara.
  • Perkhidmatan destinasi yang paling sukar, mengikut negara.
  • Perkhidmatan pelepasan yang ditawarkan untuk pekerja yang meninggalkan lokasi, mengikut negara.
  • Kemudahan atau kesukaran mendapatkan kembali deposit keselamatan dan garis masa, mengikut negara.
  • Perkhidmatan destinasi tambahan yang disyorkan, mengikut negara.

Menurut Pengurus Inisiatif Strategik WHR, Sean Thrun, "Perkhidmatan destinasi penandaarasan membantu menjawab soalan utama yang penting untuk penglibatan dan pengekalan pekerja: Adakah saya menawarkan sokongan yang mencukupi kepada pekerja saya? Perlukah kita menyediakan perkhidmatan berlepas, atau adakah pekerja mampu mengendalikan sendiri? Apakah yang perlu diketahui oleh pekerja saya apabila mereka berpindah ke negara ini? Jika pekerja anda mempunyai kepakaran tinggi dan sukar diganti, Penanda Aras ini akan membimbing tahap perkhidmatan yang anda sediakan dan membantu pekerja anda berpindah tempat dengan mata yang terbuka."

Dapatan daripada Penanda Aras komprehensif termasuk:

  • Di Jerman, deposit keselamatan boleh mengambil masa sehingga 11 bulan untuk dipulangkan kerana penyewa mesti menunggu sehingga akhir tahun untuk pengiraan syarikat utiliti.
  • Di Filipina, pembekal perkhidmatan destinasi mengesyorkan sekurang-kurangnya dua hari sokongan untuk pekerja peringkat permulaan (dengan saiz keluarga seorang) dan lima hari sokongan untuk pekerja peringkat eksekutif (dengan saiz keluarga tiga orang).

Lihat lebih banyak data dan muat turun Laporan Penanda Aras Perkhidmatan Destinasi 2023 yang lengkap "Tanya Pakar" di sini.

About WHR Global
WHR Global (WHR) ialah syarikat pengurusan penempatan semula global yang dipacu pelanggan yang dibezakan oleh penyampaian perkhidmatan terbaik dalam kelasnya dan teknologi proprietari yang canggih. WHR mempunyai pejabat di Milwaukee, Wis., Basel, Switzerland dan Singapura. Dengan kadar pengekalan pelanggan sebanyak 100% sejak dekad yang lalu, WHR terus menempatkan kedudukannya sebagai pembekal yang dipercayai dalam penempatan semula pekerja global. WHR hidup dengan visi dan semangatnya untuk Advancing Lives Forward® dan Making the Complex Simple. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang WHR, lawati http://www.whrg.com, atau ikuti di LinkedIn atau Twitter.

Hubungan Media: Mindy Stroiman, Penulis Korporat
Mindy.Stroiman@whrg.com
262.523.7510