Gentex tillkännager investerings- och samarbetsavtal med ADASKY

Zeeland, Michigan, UNITED STATES


ZEELAND, Michigan, May 01, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) --  Gentex Corporation (NASDAQ: GNTX),en ledande leverantör av digitalt seende, uppkopplade bilar, dimbart glas och brandskyddstekniker, tillkännagav idag att man har slutit ett avtal med ADASKY som huvudinvesterare i en serie B-finansieringsrunda och har även etablerat ett avtal om ett kommersiellt ingenjörs- och tillverkningssamarbete för att hjälpa till att föra ut ADASKYs egenutvecklade teknik på marknaden.

Investeringsrundan för finansiering och samarbetsavtalet med Gentex kommer att bidra till att säkra övergången av ADASKY från ett tidigt tillväxtföretag till en global ledare inom värmeavkänning för fordon. ADASKYs egenutvecklade LWIR-sensorer (Long Wave Infrared) håller på att bli välkända i branschen för sin marknadsledande prestanda baserat på deras överlägsna storlek-till-prestanda-förhållande, solid state-teknik, höga tillförlitlighet och ”slutarfria” design för konstant drift. Allt eftersom avancerade sensorsystem skapar en säker väg för passagerare och fotgängare, kommer värmeavkänning att fylla de befintliga luckorna i den tekniken så att ADAS och synbaserade system kan fungera mer tillförlitligt i svagt ljus och i alla vädersituationer.

”Efter flera års utredning, forskning och dialog med ADASKY-teamet blev vi mycket övertygade om att det nu var dags för Gentex att bidra till att påskynda såväl teknikens tillväxt och utvecklingskurva som kommersialiseringen av ADASKY-tekniken. Under de senaste åren har vi investerat mycket i vår avkänningskapacitet och ADASKY-tekniken passade utmärkt för att komplettera vår befintliga uppsättning av avkänningsprodukter”, säger Gentex President och CEO, Steve Downing. ”Den sista delen av analysen handlar dock alltid om att organisationerna ska 'passa varandra', särskilt när det gäller samarbetsavtal, och jag är personligen mycket entusiastisk över de kulturella likheterna mellan våra organisationer och vår förmåga att arbeta tillsammans som ett team”, avslutar Downing.

”Gentex är exakt rätt strategisk partner för ADASKY för att komplettera våra befintliga aktieägare. Vi har samma kompetensdrivna ingenjörs- och innovationsfokus som kommer att hjälpa oss att utöka marknader och tillämpningar. Med Gentex globala fotavtryck och kapacitet kommer vi att kunna möta efterfrågan vi ser på vår värmekamera”, säger ADASKYs CEO, Yakov Shaharabani. ”Vi är mycket glada över att utforska nya möjligheter med Gentex på fordonsmarknaden och i andra branscher och vertikaler. ADASKY och Gentex strävar båda efter att ta itu med extrema utmaningar med beslutsamhet och innovation”, avslutar Shaharabani.

Om ADASKY
ADASKY utvecklar och tillverkar intelligenta, högupplösta termiska avkänningssystem (LWIR) för fordonssäkerhet och applikationer för perception samt smarta väglösningar för städer. Värmeseende system kan se på natten på samma sätt som under dagsljus och begränsas inte av blinkande lampor eller tuffa väderförhållanden, vilket fyller luckorna i befintliga sensorsviter. Besök ADASKYS webbplats på http://www.adasky.com.

Om Gentex
Gentex Corporation (NASDAQ Global Select Market: GNTX) grundades 1974 och är en ledande leverantör av digitalt seende, uppkopplade bilar, dimbart glas och brandskyddsteknik. Besök företagets webbplats på www.gentex.com.

Kontaktuppgifter:  
   
Gentex investerarkontakt
Josh O'Berski
(616)772-1590 x5814
josh.oberski@gentex.com
 Presskontakt på Gentex
Craig Piersma
(616) 772-1590 x4316
craig.piersma@gentex.com
   
Presskontakt på ADASKY
Raz Peleg
+972-503314142
raz.peleg@adasky.com
  

Foton till detta meddelande finns tillgängliga på
https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/094bc741-6a2a-409b-b46c-2e394ff8a6b4/sv

https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/2dbb1a32-c641-4496-b73f-ac5c6fbc9be2/sv


ADASKY värmekamera ADASKY värmebilder