Nexstim Abps nya aktier har registrerats i handelsregistret


Företagsmeddelande, Helsingfors, 8.11.2023 kl. 11.00 (EET)

Nexstim Abps nya aktier har registrerats i handelsregistret

Nexstim Abp (NXTMH:HEX) (”Nexstim” eller ”bolaget”) meddelade den 3 november 2023 att under perioden från den 1 april till den 2 oktober 2023 har sammanlagt 1 000 nya aktier i Nexstim Abp tecknats baserade på bolagets optionsrätter 2020A.

Dessa aktier som tecknats med optionsrätter registrerades i handelsregistret den 8 november 2023. De nya aktierna ger ägarna fullständiga rättigheter som aktieägare i bolaget från och med registreringsdagen. Efter registrering i handelsregistret är det totala antalet aktier i Nexstim Abp 6 765 562.

Aktierna upptas för handel på Nasdaq Helsinki Oys First North Growth Market Finland -marknadsplats tillsammans med befintliga aktier från 9 november 2023.

Villkoren för aktieoptionsprogrammen med ytterligare information finns tillgängliga på bolagets hemsida https://www.nexstim.com/investors/.

För mer information gå in på bolagets webbplats på www.nexstim.com eller kontakta:

Leena Niemistö, styrelseordförande
+358 9 2727 170
leena.niemisto@nexstim.com

Bolagets Certified Advisor är Erik Penser Bank.

Om Nexstim Abp

Nexstim är ett finländskt tillväxtorienterat medicinteknikbolag som verkar på den globala marknaden. Vår mission är att möjliggöra individualiserad och effektiv diagnostik och behandling av svåra sjukdomar i hjärnan.

Nexstim har tagit fram en banbrytande teknik för icke-invasiv hjärnstimulering som bygger på transkraniell magnetstimulering (TMS) i kombination med 3D-navigering. Den unika tekniken möjliggör exakt och individuellt anpassad stimulering av det rätta området i hjärnan.

Affärsområdet diagnostik arbetar med kommersialisering av Nexstims NBS-system för navigerad hjärnstimulering (Navigated Brain Stimulation). NBS System 5 är det enda FDA-godkända och CE-märkta TMS-systemet för preoperativ kartläggning av hjärnbarken för motorik och tal.

Affärsområdet terapi marknadsför och säljer Nexstims NBS System 6, som fått godkännande från FDA för marknadsföring och försäljning i USA för behandling av egentlig depression. NBS 6 -systemet har i Europa fått CE-märkning för behandling av egentlig depression och kronisk neuropatisk smärta.

Nexstims aktier är noterade på Nasdaq First North Growth Market Finland.

Mer information finns på www.nexstim.com

Bilaga



Pièces jointes

Nexstim Plc_Company announcement_Share registration_08112023_SV_FINAL