Martela suunnittelee toimintojensa tehostamista ja uudelleenorganisointia


Martela Oyj, sisäpiiritieto, 3.1.2024 klo 08:00

Haasteellisena jatkunut markkinatilanne on merkittävästi vaikuttanut Martelan toimintaympäristöön heikentäen Martelan liiketoiminnan volyymiä ja kannattavuutta.

Edellä mainituista syistä Martela suunnittelee toimintojensa tehostamista ja uudelleenorganisointia markkinatilanteen aiheuttamien haitallisten vaikutusten lieventämiseksi ja sopeuttaakseen kustannusrakennettaan vastaamaan vallitsevia olosuhteita. Uudelleenorganisoinnilla tavoitellaan myös Martelan asiakkaiden palvelukokemuksen parantamista.

Suunniteltujen organisaatiomuutosten ja muiden säästötoimien arvioidaan johtavan noin 2 miljoonan euron vuotuisiin kustannussäästöihin. Valtaosan näistä odotetaan toteutuvan jo vuoden 2024 aikana ja täysimääräisesti säästötavoitteet saavutettaisiin vuoden 2025 kuluessa. Samalla yritys jatkaa investointejaan strategisille avainalueille työympäristöpalveluihin, digitaalisuuteen, kiertotalouteen ja kansainvälistymiseen.

Alustavan arvion mukaan suunnitellut organisaatiomuutokset johtavat noin 25 työtehtävän vähennykseen. Suunnitellut toimenpiteet koskevat Martela-konsernin kaikkia toimintamaita ja niiden henkilöstöä lukuun ottamatta yhtiön tuotannon työntekijöitä. Martela neuvottelee muutoksista tiiviisti henkilöstön ja henkilöstön edustajien kanssa. Neuvotteluprosessit ja niiden ajankohdat vaihtelevat maittain.

”Martelan tuloskehitys ei ole ollut tyydyttävää, ja markkinatilanne toimialalla on ollut haastava. Tämän johdosta nyt suunnitellut uudelleenjärjestelyt ja sopeuttamistoimet ovat välttämättömiä kilpailukykymme varmistamiseksi ja kustannusrakenteemme alentamiseksi.

Samanaikaisesti vahvistamme rooliamme edelläkävijänä parhaiden työympäristöjen toteuttajana. Autamme asiakkaitamme parantamaan työntekijäkokemusta, tehokkuutta, innovaatiokykyä sekä laskemaan toimitilojensa kokonaiskustannuksia vastuullisesti.

Työn tekemisen muutokset heijastuvat työtiloihin ja siten toimistojen tulee olla entistä joustavampia ja viihtyisämpiä.

Vastaamme markkinoiden kysyntään joustavalla Työympäristö palveluna -mallillamme, jonka kehittämistä jatkamme aktiivisesti. Tämän lisäksi jo pitkään tarjoamassamme olleiden kiertotalouspalveluidemme kysyntä on kasvanut voimakkaasti. Olemme myös saavuttaneet vuoden 2023 tavoitteemme liiketoiminnan digitalisoinnissa, ja jatkamme tätä edelleen tulevina vuosina. Näillä tulee olemaan positiivinen vaikutus liiketoimintamme kehitykselle,” toteaa toimitusjohtaja Ville Taipale.

Martela -konsernin palveluksessa on noin 400 henkilöä. 

Martela Oyj

Ville Taipale  
CEO

Lisätietoja:
CEO, Ville Taipale, puh. +358 50 557 2611
VP, Henkilöstö- ja vastuullisuusjohtaja, Suvi-Maarit Kario, puh. +358 40 356 4618
CFO, Henri Berg, puh. +358 40 836 5464

Päivitetty visiomme ”Luomme parhaita paikkoja työn tekemiselle” korostaa jatkuvasti uudistuvia työn tekemisen tapoja ja työympäristöjen moninaisuutta toimistoista kotitoimistoihin ja muihin työn tekemisen paikkoihin. Strategiamme ”Tuemme asiakkaidemme liiketoimintaa Martela Lifecycle -ratkaisujen avulla” yhdistää kalusteet ja niihin liittyvät palvelut saumattomaksi kokonaisuudeksi. 

Jakelu:
NASDAQ Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.martela.fi