Preliminarūs „Novaturo“ balandžio rezultatai: dėmesys darbostogų ir grupinėms kelionėms, vasaros sezono startas


Baltijos šalių turizmo rinkos lyderė „Novaturo“ grupė šį balandį fiksuoja 15,1 mln. eurų pajamų – atitinkamu laikotarpiu pernai jos siekė 19 mln. eurų. Aptarnauta apie 21 tūkst. klientų, pernai balandį jų skaičiuota apie 26 tūkst.


Mažesnį nei praeitais metais keleivių skaičių pirmiausia lėmė optimizuota pasiūla į Turkiją ir Egiptą, kur pelno marža dėl aktyvios konkurencijos įprastai mažiausia. Tačiau plačiausią krypčių pasiūlą regione turintis „Novaturas“ tęsia diversifikavimo strategiją ir orientuojasi į kitas didesnio pelningumo kelionių kryptis, kuriose fiksuojami augantys pardavimai. Tarp šių krypčių – augę srautai į Ispaniją, Portugaliją, Tunisą, Graikiją ir šių metų bendrovės pristatytą naujieną – Kiprą.


Balandį ir gegužę „Novaturas“, kaip įprastai, dėmesį skiria aktyviam vasaros sezono pasiruošimui bei išankstinių žiemos kelionių pardavimų startui. Bendrovė visos grupės mastu pradėjo 2024–2025 m. kelionių pardavimus į pagrindines žiemos atostogų kryptis: Egiptą, Tenerifę ir Madeirą. Keliautojai iš Lietuvos planuotis keliones iš anksto kviečiami visose trijose minėtose kryptyse, o iš Latvijos ir Estijos – Egipte bei Tenerifėje. Taip pat pradėti išankstiniai pardavimai ir žiemos pažintinėms kelionėms iš Lietuvos lėktuvu į Madeirą bei keliautojų itin pamėgtus kruizus Nilu Egipte. Birželį „Novaturas“ keliautojams pristatys visą 2024–2025 m. žiemos atostogų programą bei naujas kryptis.

 
Siekdama gerinti savo klientų patirtis, išankstinių pardavimų laikotarpiu bendrovė siūlo rinktis iš plataus skrydžių, viešbučių asortimento, taip pat pasinaudoti nuolaidomis bei papildomomis naudomis. Viena „Novaturo“ siūlomų ir klientų vertinamų naudų – nemokama kelionės keitimo galimybė. Ji leidžia patogiai koreguoti kelionės datą, trukmę, viešbutį, kambario tipą, kelionės kryptį ir/ar sezoną. Perkantiems išankstines keliones dovanojama ir keleivio vardo keitimo galimybė bei taikomos kitos lankstumo suteikiančios nuolaidos, jei pasikeistų kelionės planai.


Stiprina pozicijas didelio masto įmonių kelionių organizavime
Balandį „Novaturas“ įgyvendino ne vieną motyvacinę kelionę didelio masto telekomunikacijų, žiniasklaidos ir kitoms įmonėms – bendrovė tvirtai auga didelių grupių bei vis populiarėjančių darbostogų kelionių organizavime. Iš viso grupės mastu Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje šį pavasarį jau įgyvendinta virš 15 tokio tipo kelionių, kurių metu „Novaturas“ skraidino ir apgyvendino iš viso apie 1500 keliautojų.

 
Papildomos darbostogų bei motyvacinės kelionės tiek didelėms, tiek vidutinio dydžio įmonėms numatytos ir vasaros sezonui, taip pat tokio tipo kelionės organizuojamos ir pagal individualius užsakymus. Stebima tendencija, kad nemaža dalis darbostogas organizuojančių įmonių sugrįžta ir kasmet dėl šių paslaugų kreipiasi būtent į „Novaturą“.

  
Primenama, kad balandžio pabaigoje bendrovė paskelbė audituotą 2023 m. veiklos ataskaitą ir patikslintus finansinius rezultatus. Remiantis jais, „Novaturo grupė“ Baltijos šalyse pernai gavo 208,3 mln. eurų pajamų – 6 proc. daugiau nei 2022-aisiais. Bendrovės EBITDA pernai pasiekė 5,5 mln. eurų. Užpernai fiksuotą 0,7 mln. eurų nuostolį pernai pakeitė 3,6 mln. eurų metinis pelnas. Iš viso pernai „Novaturas“ visose Baltijos šalyse aptarnavo 259 tūkst. klientų, o tai yra nežymiai (3 proc.) mažiau nei 2022 m.


Kaip dalinosi „Novaturo“ grupės vadovas Kristijonas Kaikaris, lemiamu veiksniu pelningumui turėjo bendrovės turima plačiausia kelionių krypčių pasiūla regione bei operatyvus jos valdymas, lanksčiai reaguojant į dinamišką situaciją rinkoje ir klientų poreikius. „Novaturas“ sieks toliau gerinti keliautojų patirtis, pasiūlyti naujų paslaugų, taip pat ir patogesnių įrankių kelionių agentūroms bei kitiems strateginiams partneriams. Tarp įmonės prioritetų ir el. komercijos įrankių stiprinimas, tiesioginiai pardavimai.

Apie įmonę  
„Novaturo“ grupė yra didžiausias ir vienintelis užsakomųjų skrydžių vietinio kapitalo kelionių organizatorius Baltijos šalyse, siūlantis vasaros ir žiemos keliones daugiau kaip 30-yje krypčių visame pasaulyje bei daugiau nei 100 pažintinių kelionių maršrutų. Audituotais duomenimis, 2023 m. „Novaturo“ grupė fiksavo 208,3 mln. eurų pajamų ir aptarnavo 259 tūkst. keleivių Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje.

Finansų direktorius
Vaidrius Verikas
+370 646 43758