SPETRAN LIIKETOIMINTA JÄRJESTELTIIN UUDELLEEN


Kemiran omistama Tikkurila Paints Oy on yhdessä italialaisen tytäryhtiönsä Spetra s.r.l:n kanssa myynyt Fractalis-ohjelman ja Private Label -sopimusten tavaramerkit sekä niihin liittyvän teknologian. Spetra jatkaa tuotannollista toimintaa Tikkurilan omistuksessa.

1.2.2000 alkaen Fractalis- ja Private Label -liiketoimintaa hoitaa Create s.r.l., jonka painopistealueena ovat tutkimus ja tuotekehitys sekä myynti ja markkinointi. Tuotteiden valmistuksesta vastaa Spetra. Uusi järjestely tarjoaa sekä Createlle että Spetralle mahdollisuuden keskittyä omaan liiketoiminta-alueeseensa ja toimia läheisessä yhteistyössä hyödyntäen samalla molempien yhtiöiden vahvuuksia.

Fractalis on rekisteröity tavaramerkki, joka käsittää laajan valikoiman monisävypinnoitteita sisustuskäyttöön. Teknologia patentoitiin vuonna 1985, ja nykyään Fractalis on maailman suosituin vesiohenteinen sisustusmaalimerkki. Sekä Fractalis-ohjelmien että Private Label -sopimusten piiriin kuuluu lukuisia johtavia yrityksiä ympäri maailmaa.

Spetran palveluksessa vuodesta 1991 työskennellyt GianLuca Vernizzi on nimitetty Create s.r.l:n toimitusjohtajaksi. Raimo Laamanen, joka on toiminut Spetran varatoimitusjohtajana vuodesta 1999, on nimitetty Spetra s.r.l:n toimitusjohtajaksi. Nimitykset astuivat voimaan 1.2.2000.