Sonera SmartTrust ja Nokia allekirjoittavat jälleenmyyntisopimuksen


Sonera SmartTrust, johtava kattavien langattomien- ja Internet-pohjaisten palvelujen turva- ja palvelunhallintajärjestelmien tarjoaja ja Nokia Networks ovat tänään allekirjoittaneet langattoman sähköisen kaupankäynnin turvaratkaisuja ja muita langattoman internetin tuotteita koskevan kaksipuolisen jälleenmyyntisopimuksen. Sopimuksen mukaan Nokia Networks voi tarjota operaattoreille ja palveluntarjoajille SmartTrustin langattomia julkisen avaimen menetelmään (PKI, Public Key Infrastructure) perustuvia ratkaisuja osana omia langattoman internetin ratkaisujaan. SmartTrust puolestaan voi yhdistää Nokian WAP-palvelimen omaan tuotevalikoimaansa.

"Nokia Networksin laaja kansainvälinen asiakaspohja antaa meille mahdollisuuden tarjota tuotteitamme erityisesti toisen ja kolmannen sukupolven verkkoihin”, sanoo Harri Vatanen, SmartTrustin toimitusjohtaja. "Jaamme Nokian vision liikkuvasta tietoyhteiskunnasta, jossa ääni-, data- ja videoviestintä on suurelta osin langatonta. Tämä yhteistyösopimus edesauttaa langattoman kaupankäynnin nopeaa kasvua.”

"Strategianamme on rakentaa avoimiin standardeihin, kuten WAP (Wireless Application Protocol) ja PKI perustuvia tulevaisuuden turvaratkaisuja transaktioita varten. SmartTrustin langattomat PKI-tuotteet täydentävät omaa langattoman internetin ja turvaratkaisujen tarjontaamme. Tämä tekee mahdolliseksi tarjota asiakkaillemme langattoman internetin kokonaisratkaisuja, mukaan lukien turvaratkaisut, joissa on selkeä kehityspolku tulevaisuuden teknologioihin. Nämä teknologiat nopeuttavat uusien innovatiivisten palveluiden rakentamista", sanoo johtaja Niklas Savander Nokian Mobile Internet Applications -divisioonasta.

Yritykset aloittavat heti yhteistyön myynnin, markkinoinnin ja osaamisen kehittämisen alueilla Nokian järjestelmäintegraatiokeskuksissa. Näin tehdään mahdolliseksi turvaratkaisujen tuominen nopeasti ensimmäisten asiakkaiden käyttöön.

Lisätietoja:

Sonera SmartTrust
Timo T. Laaksonen
Senior Vice President
puh. +358 (0) 2040 63146

www.smarttrust.com

Sari Laitinen
PR Manager
Email: sari.laitinen@sonera.com

Tel. +358 (0) 2040 63148

Nokia Networks
Arja Suominen,
Vice President, Communications
puh. + 358 9 5113 8193
Email: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com