Ahold breidt online winkelen uit in Amerika


Zaandam, 2 november 2000 – De vijf miljoen klanten van Ahold’s Amerikaanse supermarktketen Giant Food in Washington D.C. en Baltimore kunnen vanaf 7 november, de dag van de presidentsverkiezingen, online winkelen. De boodschappen worden thuisbezorgd door Peapod, de belangrijkste internetkruidenier van Amerika waarin Ahold een meerderheidsbelang heeft. Giant Food is Ahold’s supermarktketen in Maryland en Virginia met 176 winkels en een jaaromzet van circa $ 4,5 miljard. Ahold USA is de grootste aanbieder van eten en drinken langs de gehele Amerikaanse oostkust.

‘We hebben 7 november als start uitgekozen omdat veel klanten op die dag gaan stemmen’, zegt Barry Scher, de woordvoerder van Giant in Washington. ‘Als ze geen tijd hebben voor winkelen, kunnen ze via www.giantfood.com boodschappen doen. De produkten worden de volgende dag afgeleverd. Terwijl ze de verkiezingsuitslagen via de televisie volgen, doen ze tegelijkertijd op het internet bij ons hun boodschappen. Het is heel gemakkelijk en Giant garandeert dezelfde hoge kwaliteit als in onze winkels. Peapod verzorgt de thuisbezorging, waarmee ze veel ervaring hebben’, aldus Scher.

Ahold breidt het online winkelen, inclusief thuisbezorging, snel verder uit langs de Amerikaanse oostkust. Peapod heeft inmiddels al een succesvolle thuisbezorg service in Boston, waar de onderneming samenwerkt met Ahold’s supermarktketen Stop & Shop. De service is recent ook in het zuiden van de staat Connecticut geïntroduceerd.

In andere delen van de wereld breidt Ahold eveneens het internet winkelen uit, tegemoetkomend aan de groeiende vraag. Albert Heijn biedt inmiddels in meer dan 35 steden thuisbezorging aan. Ahold’s Argentijnse supermarktketen Disco heeft ruime ervaring in Buenos Aires en ook in Scandinavië en Thailand kunnen klanten van Ahold online winkelen. Wereldwijd zal Ahold dit jaar voor circa Euro 250 miljoen via het internet verkopen. Naar verwachting zal dit toenemen tot circa Euro 1 miljard in 2002. In alle gevallen betaalt de klant de kosten voor thuisbezorging en is het assortiment produkten beperkter dan in de winkels.