Gjennomføring av salget av Hydro Seafood utenom Storbritannia


Norsk Hydro og Nutreco Holding har nå gjennomført overdragelsen av Hydro Seafood fra Hydro til Nutreco. Det britiske datterselskapet Hydro Seafood GSP Ltd. er foreløpig unntatt fra overdragelsen av eierinteresser. Den gjennomførte delen av transaksjonen gjelder omlag 80 prosent av Hydro Seafoods virksomheter.

Gjennomføringen av salget av Hydro Seafoods ikke-britiske aktiviteter er gjort etter at det britiske Handels- og industridepartementet har gitt sin godkjennelse for at denne delen av transaksjonen kan fullføres, selv om det i Storbritannia fortsatt pågår saksbehandling når det gjelder overdragelsen av Hydro Seafoods virksomheter i Storbritannia. Konkurransetilsynet - Competition Commission - leverte sin vurdering av dette til Handels- og industridepartementet den 16. november, og departementet skal nå ta en beslutning vedrørende godkjennelse av overdragelsen.

Etter gjennomføringen av de øvrige deler av salget av Hydro Seafood, vil det nå bli gjennomført en snarlig integrasjon av selskapets aktiviteter i Norge, Irland og Frankrike med de virksomheter som Nutreco Aquaculture har fra tidligere.

Hydro forventer at gjennomføringen av salget av de ikke-britiske delene av Hydro Seafood vil gi en bokført gevinst før skatt i regnskapet for fjerde kvartal på omlag 1,8 milliarder kroner. Gevinst fra salget av Hydro Seafoods virksomheter i Storbritannia vil først bli bokført når også denne del av transaksjonen er gjennomført.