Ahold-dochter U.S. Foodservice koopt Mutual Distributors


Zaandam, 2 maart 2001 – Ahold´s Amerikaanse foodservice-onderneming U.S. Foodservice heeft een intentieverklaring ondertekend voor de overname van Mutual Distributors Inc. Mutual is een vooraanstaande foodservice-onderneming met een omzet van circa $ 300 miljoen in het dichtbevolkte midden en zuiden van Florida. De onderneming heeft meer dan 4.200 zakelijke klanten, waaronder restaurants, scholen, universiteiten en instellingen in de gezondheidszorg.

De acquisitie van Mutual door U.S. Foodservice past in strategie van Ahold om in de VS uit te groeien tot een landelijke aanbieder van een breed assortiment voeding aan consumenten en zakelijke klanten. Hierdoor kan Ahold de consument optimaal bedienen, of zij nu thuis eten of buiten de deur.

“We zijn bijzonder blij dat Mutual tot U.S. Foodservice gaat behoren,” verklaarde Jim Miller, President en CEO van U.S. Foodservice. “Mutual heeft als familiebedrijf een sterke traditie en de onderneming zal haar unieke karakter behouden.”

U.S. Foodservice is de tweede foodservice-onderneming in de VS met een jaaromzet van circa $ 12 miljard. Vanuit 57 distributiecentra bedient U.S. Foodservice meer dan 200.000 zakelijke klanten, verspreid over de gehele Verenigde Staten. In december 2000 nam U.S. Foodservice PYA/Monarch over, een prominente foodservice-onderneming in het zuidoosten van de Verenigde Staten. In januari 2001 nam U.S. Foodservice de eveneens in Florida gevestigde foodservice-onderneming Parkway Foods over.