SEB ställer in marknadslanseringen av e-banking i England


Fortsätter utveckla b2b-lösningar för att erbjuda SEB:s e-banksmodell till finansiella institutioner

SEB har beslutat att ställa in marknadslanseringen av en ”stand alone”e-bankssatsning i Storbritannien. Planerna var att under våren göra en marknadsföringskampanj för den e-banking och e-brokeragetjänst som nyligen öppnats.

- Under senaste tiden har marknadsförutsättningarna kraftigt försämrats, säger Fleming Carlborg, Chef för Personal Banking International inom SEB. Under rådande börsläge har vi valt att koncentrera våra resurser på de marknader där vi redan har bredare verksamhet.

- Vår erfarenhet från andra marknader visar att e-banking fungerar bäst som en del av en multikanalstrategi baserad på existerande kundbas, fortsätter Fleming Carlborg.

Beslutet berör personal som arbetar med marknadsföring, kundtjänst och försäljning. Viss utvecklingsverksamhet kommer dock att fortsätta för b2b-verksamhet för att erbjuda SEB:s e-banksmodell till andra företag och finansiella institutioner.

Ett sådant samarbete som annonserades i februari är eAsiaFinance, där SEB samarbetar med Ankar Capital Management, Tata Consultancy Services och Compass ventures för att erbjuda asiatiska företag den tekniska plattformen.


SEB är en europeisk finanskoncern framförallt för företag och finansiellt aktiva privatpersoner. SEB har 630 kontor i Sverige, Tyskland och Baltikum, med totalt 4 miljoner kunder. Av dessa är 850 000 Internetkunder. SEB har också verksamhet i övriga Norden, Storbritannien, Luxemburg och Schweiz. Koncernens balansomslutning är 1 123 miljarder kronor och förvaltat kapital uppgår till 910 miljarder kronor. Antalet medarbetare uppgår till 21 500. SEB annonserade i februari förslaget att gå samman med FöreningsSparbanken. Fusionen beräknas ske under kvartal tre 2001 givet myndighetsgodkännanden. Läs mer om SEB: www.seb.se