Resultatrapport for 1. kvartal 2001


Oslo, 9. mai 2001.
PhotoCure ASA offentliggjør i dag resultatrapporten for 1. kvartal 2001. Hovedpunktene i rapporten er:

- Kommersialiseringen av Metvix® PDT (fotodynamisk behandling) går som planlagt. PhotoCure har nå sendt inn søknad om markedsføringstillatelse for Metvix® PDT for behandling av 'høy risiko' basalcelle karsinom (BCC) og forstadier til hudkreft (aktinisk keratose, AK) i Sverige, Australia og New Zealand. Markedsføringstillatelse for både AK og 'høy risiko' BCC i første EU-land (Sverige) er ventet i midten av 2001. Søknad om markedsføringstillatelse i resten av EU /EØS landene er planlagt innsendt i 3. kvartal 2001.

- Resultater fra en kliniske fase III studie i Australia viser at Metvix® PDT er bedre enn fryseterapi i behandlingen av AK, både når det gjelder effektivitet og kosmetisk resultat. Dessuten viser en europeisk fase III studie at Metvix® PDT er like effektiv som fryseterapi og kirurgi i behandlingen av BCC. Imidlertid er det kosmetisk resultat med Metvix® PDT overlegent best.

- Utviklingen av Hexvix® for påvisning (fotodiagnose) av blærekreft går som planlagt og pasient inklusjonen i en fase II studie er nå avsluttet. Fase III studier er planlagt startet senere i 2001.

- PCI Biotech AS har startet utviklingen av selskapets første produkt for forskningsmarkedet. Produktet forventes introdusert på markedet i 2002.

- Samlede driftskostnader utgjorde, som planlagt, NOK 23 millioner og driftsunderskuddet beløp seg til NOK 14 millioner for 1. kvartal 2001. Likvide midler beløp seg til NOK 380 millioner per 31. mars 2001.

Administrerende direktør Vidar Hansson, sier i en kommentar til kvartalsresultatet: 'Vi er fornøyd med at vi i første kvartal har oppnådd våre mål, både innen dermatologi og urologi. Dessuten gleder vi oss over at første markedsføringstillatelse for Metvix® PDT nærmer seg. Fokus nå er på forberedelser til lansering, markedsføringssøknader i nye områder og forberedelser til Hexvix® fase III studier.'

PhotoCure ASA er et norsk farmasøytisk selskap opprettet i 1993. PhotoCure ASA skal utvikle og markedsføre legemidler og medisinsk utstyr for fotodynamisk behandling og diagnose av kreft og forstadier til kreft. Selskapet utvikler produkter for hudkreft og andre hudsykdommer, innvendig kreft, genterapi og kreft vaksiner. Metvix® og Curelight er utviklet for behandling av basalcelle karsinom (hudkreft) og aktinisk keratose (premalign hudlesjon). PhotoCure's andre farmasøytiske produkt, Hexvix®, utprøves nå klinisk for blærekreftdiagnostikk. PCI Biotech AS er etablert som et datterselskap av PhotoCure ASA for å utvikle og kommersialisere nye transfeksjonsteknologier for forskningsmarkedet, samt produkter innen onkologi og genterapi.

Fullstendig kvartalsrapport og presentasjon vil bli lagt ut på vår hjemmeside www.photocure.com under Investor Relations.

For ytterligere informasjon, kontakt
PhotoCure ASA
Hoffsveien 48
0377 Oslo
Att. Vidar Hansson, adm. direktør

www.photocure.com

E-post: vh@photocure.no

Telefon: +47 22 06 22 10, mobil: +47 90 73 78 72
Telefax: +47 22 06 22 18