Viking Venture i rute


Viking Venture har en investeringskapital på 180 millioner kroner, og Orkla har gått inn med 50 millioner kroner i selskapet. Gjensidige NOR, Sparebank1 Midt Norge, Nordlandsbanken, Fokus Bank og flere av de mest kjente Trondheims familiene er representert på eiersiden i Viking Venture. Også Nordlands Fylkeskommune har tro på Viking Ventures forretningsidé, og har investert ti millioner kroner i selskapet.
- Vi samarbeider bl.a. med NTNU og satser primært på teknologiselskaper, dvs. informasjons- og kommunikasjonsteknologi, marinteknologi, energi/miljøteknologi og medisinsk/bioteknologi. Vårt geografiske satsingsområde er fra Trondheim og nordover, opplyser Harald Jeremiassen. Jeremiassen har bred erfaring fra Orklas fondsavdeling innen Venture arbeid og trer inn som partner i Viking Management sammen med Erik Hagen.
- Vi har stor tro på teknologiområdet, og markedsmessig vurderer vi dette til å være det rette tidspunktet til å investere i teknologiselskaper. Venturekapitalen i vårt geografiske satsingsområde er begrenset og skjevt fordelt. Omlag 85 prosent av kapitalen i regionen er investert i fiskeri m.m. og knappe 15 prosent innen teknologi. Fordelingen mellom såkorn- og ventureinvesteringer i regionen er dessuten ubalansert, med hele 70 prosent innen såkorn og kun 30 prosent innen Venture virksomhet, sier Jeremiassen.