Nokia esittelee uuden matkapuhelinkategorian


Nokia on tänään esitellyt uuden Entertainment-kategorian matkapuhelimille. Kategorian ensimmäinen tuote on langattoman viihteen vaatimuksiin suunniteltu Nokia 5510 -puhelin. Digitaalinen musiikkisoitin, FM-stereoradio, pelit sekä laajennetut viestiominaisuudet tekevät Nokia 5510 -mallista monipuolisen langattoman viihdekeskuksen. Uutuuspuhelimen toimitukset alkavat kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä.

"Toisinaan on tärkeää pystyä ajattelemaan asioita uudesta näkökulmasta. Tällä kertaa otimme puhelimen, käänsimme sen sivusuuntaan, lisäsimme siihen täysimittaisen näppimistön, musiikkia sekä viihdetarjontaa. Uusi tuotekonsepti heijastelee paitsi muutosta näkemyksessämme, myös sitä siirtymävaihetta, jota teollisuudenalamme on käymässä läpi. Matkapuhelimet eivät ole enää vain puhe- tai tekstiviestintää varten, vaan ne toimivat yhä enemmän myös alustoina muille palveluille. Nokia 5510 - puhelimen myötä esittelemme uuden tuotekategorian, johon kuuluvat laitteet toimivat integroituina viihdealustoina, joita voidaan täydentää Club Nokiasta saatavilla palveluilla", sanoo johtaja Anssi Vanjoki Nokia Mobile Phonesista.

Uuden Nokia 5510 -puhelimen digitaalinen musiikkisoitin tukee AAC- (advanced audio coding) ja MP3 (MPEG-1 Audio Layer III) -musiikkitiedostoja. Käyttäjä voi äänittää suosikkimusiikkiaan ja tallentaa sitä jopa kaksi tuntia laitteen 64 megatavun muistiin. Myyntipakkauksen mukana toimitettavien Nokia Audio Manager PC -ohjelmiston sekä liitäntäkaapelin avulla käyttäjä voi kopioida musiikkia esimerkiksi omalta CD-levyltään ja ladata tiedostot Nokia 5510 -matkapuhelimeensa. Käyttäjä voi kuunnella musiikkia joko musiikkisoittimesta tai FM-radiosta ja pelata samanaikaisesti puhelimessa olevia pelejä.

Täysimittainen näppäimistö on yksi uutuuden ominaisuuksista, joka tekee siitä erinomaisen laitteen tekstiviestien kirjoittamiseen, tekstiviesti-chattiin, pitkien tekstiviestien lähettämiseen sekä tekstiviestin samanaikaiseen lähettämisen usealle vastaanottajalle. Suuri näppäimistö mahdollistaa myös nopeamman viestien kirjoittamisen sekä helpottaa WAP-sähköpostin käyttämistä. Muita viestintäominaisuuksia ovat muun muassa viestipohjat, hymiöt ja kuvaviestit.

Laite toimii näppärästi myös pelialustana, sillä näytön kummallekin puolella sijaitsevat pelien ohjaimet on suunniteltu kahdella kädellä käytettäviksi. Nokia 5510 -puhelimessa on viisi peliä: Bumber, Space Impact, Snake II, Pairs II sekä Bantumi.

Uutuuspuhelimen peli- ja viihdetoimintoja voi laajentaa Club Nokian tarjoamilla palveluilla. Club Nokian jäsenet voivat ladata WAP:in välityksellä esimerkiksi animoituja näytönsäästäjiä sekä uusia ja haastavampia tasoja peleihin. Club Nokiaan rekisteröityneet pelaajat voivat myös kilpailla toisiaan vastaan lähettämällä peleistä saamansa pisteet Club Nokiaan.

Nokia 5510:n ominaisuuksia ovat:

- WAP 1.1 -selain langattomaan internet-yhteyteen
- 64MB:n muisti, johon voi tallentaa jopa kaksi tuntia musiikkia
- mahdollisuus oman musiikkikirjaston sekä soittolistojen luomiseen Nokia Audio Manager -ohjelmiston avulla
- automaattinen radiokanavien haku
- mahdollisuus vastata puheluihin ja päättää ne kannettavan HF:n kauko-ohjaimen avulla musiikkia samanaikaisesti kuunnellen
- kyky tallentaa kaikkiaan 10 radiokanavaa puhelimen muistiin
- pikanäppäimet nopeaan radion ja musiikkisoittimen päällekytkemiseen
- mahdollisuus jopa 42 soittoääneen tallentamiseen
- äänivalinta 8 nimelle äänestä aktivoituvan puhelun aloittamiseen nopeasti ja käytännöllisesti
- puheaika: 2 t 30min - 4 t30min
- valmiusaika: 55-260 t
- 950 Lithium-Ioni-akun latausaika vakiolaturilla: 3 t 45min

Club Nokia tarjoaa räätälöityjä etuja Nokian matkapuhelinten omistajille Euroopan ja Afrikan alueella. Rekisteröidyttyään Club Nokian jäseneksi Nokia-puhelimen omistaja voi käyttää Club Nokian webbi- ja WAP-palveluita. Lisätietoja Club Nokiasta saa internetistä osoitteesta www.club.nokia.fi.

Lisätietoja:

Nokia Mobile Phones
Viestintäosasto
Puh: 07180 08000

www.nokia.com
www.nokia.fi