AND brengt nieuwe, verbeterde routeplanners 2002 op de markt


De routeplanners van AND maken het mogelijk om snel en gemakkelijk een autoroute te berekenen en uit te stippelen. Dat kan de kortste route zijn, maar ook de snelste of de goedkoopste. De gebruiker voert de vertreklocatie, de aankomstlocatie en eventuele tussenstops in en krijgt vervolgens een gedetailleerde beschrijving en een overzichtelijk kaartje van de gewenste route op het beeldscherm. De routeplanners berekenen desgewenst ook de kosten van de autorit. AND Route 2002 Benelux maakt een nauwkeurige routeplanning tot op straatniveau mogelijk. AND Route 2002 Europa kan routes plannen naar alle dorpen en steden in 50 Europese landen.

Actualisering en verbetering
De AND data, die worden verzameld door AND in de ISO-gecertificeerde productiefaciliteiten in India en Ierland, zijn weer aangevuld en verbeterd. De data op straatniveau zijn ook geactualiseerd. De interactieve kaart is ook verbeterd. De kaart is rustiger en overzichtelijker gemaakt. De informatie op de kaart wordt elke keer op maat gemaakt, zodat iedere keer de meest optimale kaart in het beeldscherm verschijnt met de belangrijkste aanwijzingen langs de berekende route. De gemiddelde route in de AND 2002 wordt 20 - 50% sneller berekend en getoond op de kaart dan bij zijn voorgangers.

De gebruiker van de routeplanners kan in de nieuwe versies kiezen voor een beschrijvende, een opsommende of een beknopte routebeschrijving. De opmerkingen in de route geven zowel de tijd als de kilometers weer. Ook de aanwijzing 'richting' is verbeterd opgenomen in de nieuwe versies.

Nog meer gebruikersgemak
In de vernieuwde versies AND Route 2002 is een retourbutton opgenomen. Met één druk op de knop is het zeer eenvoudig om de heen- en terugweg te plannen. Verder is het mogelijk om door het gebruik van de TAB- of Enter-toets gemakkelijk door het scherm te navigeren, zonder daarbij de muis te gebruiken. Met de scroll bar kunnen eenvoudig en efficiënt de cartografische kaarten en de route worden bekeken. En als niet precies bekend is hoe een plaatsnaam wordt geschreven, dan is het mogelijk een wildcard te gebruiken voor een letter of deel van de plaats- en/of straatnaam.

Systeemeisen en verkrijgbaarheid
De AND routeplanners zijn te gebruiken op een computer die voldoet aan de volgende eisen: PC met 80486 DX processor (Pentium aanbevolen), Windows 95 en hoger, 16 MB Ram, circa 20 MB vrij op de harde schijf en CD-Rom speler. Aanbevolen is ook een internetaansluiting. De routeplanners zijn ook verkrijgbaar in een versie die geschikt is voor de Personal Digital Assistant (PDA). Deze pakketten bevatten standaard een routeplanner voor Nederland. De serie AND Route 2002 is verkrijgbaar bij boekhandels, warenhuizen, computerwinkels en platenzaken. Meer informatie kunt u opvragen bij AND Products B.V., 010 8851200, www.and.com/publishing of via de e-mail: info@and.nl.