Hydro blir verdens ledende leverandør av aluminium byggesystemer


Hydro betaler ca. 580 millioner kroner (73 millioner Euro) for selskapet. I tillegg overtar Hydro gjeld som nå er ca. 340 millioner kroner ( 43 millioner Euro). Overtagelsen er avhengig av godkjennelse fra konkurransemyndighetene. Selgere av Technal er et investeringsfond som er blitt bistått av Monitor Clipper Partners, Inc., Cambridge, USA.

Technal, som har sitt hovedkontor i Tolouse, Frankrike, utvikler, produserer og markedsfører et bredt spekter av aluminium byggesystemer som inngår i et stort antall produkter som dører, vinduer, fasadeløsninger mm. Technal-gruppen er representert i store deler av Vest-Europa, særlig i Frankrike, Spania, Portugal og Storbritannia. I tillegg har gruppen en rekke eksportlisenser til andre land verden rundt. Technal hadde i 2000 en omsetning på ca. to milliarder kroner og har ca. 1560 ansatte.

Hydro Building Systems er en del av Hydro Aluminium Extrusion, Europas største leverandør av aluminium profiler. På verdensbasis er Hydro nest største leverandør av aluminiumprofiler, med egen virksomhet i hele Europa, USA og Latin Amerika, samt samarbeidende selskaper i Asia og Afrika. Hydro Aluminium Extrusion inngår i Lettmetallområdet i Hydro.

- Vi er svært tilfreds med at Technal nå blir en del av vårt globale leverandørnett innen byggesystemer, sier direktør Jan Fredrik Meling som leder denne virksomheten fra Lausanne i Sveits. Technals varemerker med deres sterke posisjon utfyller Hydros varemerker Wicona og Domal og deres utbredelse i Europa. Vi vil fortsette vår desentraliserte strategi og videreføre Technals varemerker ved siden av våre eksisterende. Når vi integrerer Technal med vår gruppe blir Hydro Building Systems ledende på verdensbasis innen byggesystemer basert på aluminium profiler, med over 3200 ansatte og virksomhet i mer enn 20 land.

- Integrasjonen av Technal-gruppen og dens varemerker Technal og AS inn i Hydro Building Systems betyr et enorm mulighet til å videreutvikle gruppen, sier Patrick A. Tanguy, adm. direktør i Technal-gruppen. Hydro er blant markedslederne i Tyskland og Italia, to av de mest krevende markedene i Europa og hvor Technal ikke er tilstede. I tillegg vil de to partenes globale posisjoner gjøre det mulig å skape sterkere vekst for utenfor Europa.