Nokia ja eurosport.com aloittavat multimediaviestintää koskevan yhteistyön

Espoo, FINLAND


Nokia ja eurosport.com ilmoittivat tänään kehittävänsä yhteistyössä eurosport.com -sivuston sisältöä multimediaviestintään (Multimedia Messaging Services, MMS) soveltuvaan muotoon. Eurosport MMS
-palvelun käyttäjät voivat tulevaisuudessa vastaanottaa värikuvilla ja äänellä varustettuja uutisvälähdyksiä suoraan matkapuhelimiinsa. MMS mahdollistaa nopean toimituksen, minkä ansiosta käyttäjät voivat jatkossa seurata urheilu-uutisia reaaliajassa ja kuvien kera.

MMS:n välityksellä voidaan myös tarjota rajatuille kohderyhmille heitä erityisesti kiinnostavia uutispätkiä; esimerkiksi jalkapallofaneille päivän huippuottelun voittomaali, autourheilun ystäville tunnelmia Formula 1:n palkintokorokkeelta, tai tenniksestä kiinnostuneille kärkipelaajien haastatteluja. Palvelun sisältö voidaan myös räätälöidä kullekin kohderyhmälle heidän omalla kielellään.

"Multimediaviestintä on uusi, monipuolinen ja standardoitu väline valmiin sisällön kehittämiseen ja jakamiseen. Tekstiviestinnän menestykseen pohjautuva MMS tarjoaa kuluttajille aiempaa monipuolisempia kokemuksia nykyaikaisten medioiden käytössä. Yhteistyömme eurosport.comin kanssa on erinomainen esimerkki multimediaviestinnän huimista mahdollisuuksista", kertoi Anssi Vanjoki, Executive Vice President, Nokia Mobile Phones.

"Kuvan ja äänen myötä urheilu tulee eläväksi. Olemme ilahtuneita multimediaviestinnän tarjoamista mahdollisuuksista, sillä MMS:n avulla voimme tarjota urheilun ystäville kuvilla ja äänellä varustettua sisältöä matkapuhelimen välityksellä", sanoi Laurent-Eric LeLay, Deputy Managing Director, Head of Acquisitions and New Media, Eurosport.

Multimediaviestintä (MMS) mahdollistaa yksilöllisten ja monipuolisten viestipalveluiden tarjoamisen matkapuhelimeen. Langattomaan viestintään tottunut sukupolvi suosii enemmän tekstiviestintää ja visuaalista sisältöä kuin perinteisiä äänipuheluita. Heille viestitys on luonnollinen tapa kommunikoida: se on henkilökohtaista, välitöntä ja paikasta riippumatonta. MMS muuttaa matkapuhelimet multimedialaitteiksi, jotka toimivat henkilökohtaisina viestintävälineinä niin töissä kuin vapaa-aikana.

Nousemassa olevaan 'välittömään' kulttuuriin kuuluu uudentyyppisiä viestintätyylejä ja tarpeita. Internet muuttuu langattomaksi. Tekstiviestinnän (SMS) menestys, matkapuhelinten uusi sukupolvi, sekä Internetin ja sähköpostin kasvava käyttö ennakoivat multimediaviestinnälle valtavia mahdollisuuksia.

Multimediaviestintä edistää uusia, yhteiskunnan muuttuvia tarpeita vastaavia viestintätyylejä. Nokian ratkaisut perustuvat viestipalveluiden kehityspolkuun: tekstiviestintä (viesteissä ainoastaan tekstiä), kuvaviestit (tekstiä ja graafisia kuvia), MMS - multimediaviestintä (ensimmäisessä vaiheessa tekstin lisäksi digitaalisia ja graafisia kuvia, puhetta ja ääntä; myöhemmin myös videokuvaa). MMS on tämän hetken monipuolisin standardoitu viestipalvelu. Se on 3GPP:n ja WAP Forumin tukema ja ja käytetystä verkkoteknologiasta riippumaton avoin standardi.

Lisätietoja antaa:

Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh. 07180 08000

www.nokia.fi
www.nokia.com