Nokia laajentaa langatonta käyttöympäristöä uusilla Bluetooth-lisälaitteilla


Nokia julkisti tänään kolme uutta Bluetooth-lisälaitetta, jotka helpottavat ja tehostavat päivittäistä viestintää tarjoamalla kaapelittoman yhteyden Bluetoothilla varustetun matkapuhelimen ja muiden laitteiden välille. Nokia Wireless Headset -HF (hands-free) -laite, Nokia Wireless Car Kit -autosarja ja Nokia Connectivity Card -kortti ovat yhteensopivia Bluetooth-spesifikaation viimeisimmän 1.1-version kanssa. Tämä takaa yhteensopivuuden useimpien uusimpien Bluetooth-ominaisuudella varustettujen tuotteiden kanssa. Uutuustuotteet tulevat myyntiin Euroopassa ja Aasiassa vuoden 2002 ensimmäisellä neljänneksellä.

Nokia Wireless Headset -HF-laite mahdollistaa langattoman kuulo-ja puheyhteyden Nokia 6310 -puhelimeen sekä moniin muihin Bluetooth-tuotteisiin. Kuuloke korvallaan käyttäjä voi pitää matkapuhelinta esimerkiksi laukussaan puhelimessa puhuessaan, eikä hänen tarvitse huolehtia johdoista. Ergonominen suunnittelu, korkeatasoinen äänen laatu ja pieni koko tekevät HF-laitteen käytöstä helppoa ja huomaamatonta. Äänivalinta, äänenvoimakkuuden säätö sekä puheluihin vastaaminen ja niiden lopettaminen voivat tapahtua kymmenen metrin säteellä puhelimesta.

Nokia 6310 -puhelimelle suunniteltu Nokia Wireless Car Kit -autosarja tarjoaa langattoman kädet vapaana -toiminnallisuuden autoympäristössä. Puhelimen ja autosarjan välillä ei tarvita kaapeliyhteyttä, eikä puhelimen autotelinettä tarvitse kiinnittää kojelautaan. Autosarjassa on kauko-ohjain, jonka käyttäjä voi itse asentaa. Sen avulla voi hoitaa puhelut ja säätää puhelun äänenvoimakkuutta. Autosarjan ominaisuuksiin kuuluvat myös automaattinen autoradion mykistys sekä virran kytkemisen ja poiskytkemisen havaitseva toiminto. Tuote viitoittaakin aivan uutta tietä autoympäristössä tapahtuvassa matkaviestinnässä. Kun yhteys Bluetooth-yhteensopivan puhelimen ja langattoman autosarjan välille on luotu, käyttäjä voi jättää puhelimensa esimerkiksi salkkuun tai käsilaukkuun vastatessaan puheluihin autossa.

Uusi Nokia Connectivity Card -kortti yhdistää Bluetooth-yhteensopivan puhelimen langattomasti Bluetooth-yhteensopivaan tietokoneeseen. Kaikkiaan kahdeksan laitetta voi olla kytkettynä tietokoneeseen yhtäaikaisesti. Kun yhteys on päällä, käyttäjät voivat helposti kaapeleitta lukea ja kirjoittaa sähköpostia, surffata Internetissä, lähettää ja vastaanottaa tiedostoja, lähettää fakseja sekä synkronoida yhteystietojaan ja kalenteriaan Nokia 6310:n tai Nokia 7650:n kanssa.

"Tänään esitellyt Bluetooth-lisälaitteemme osoittavat, miten uudet, langattomat teknologiat voivat auttaa ihmisiä hoitamaan asioitaan entistä joustavammin. Teknologioiden lähentymisen ansiosta käyttäjät saavat nauttia laajemmasta ja edistyksellisemmästä tuotevalikoimasta", sanoo lisälaitteista vastaava johtaja Juha Reima Nokia Mobile Phonesista. "Jotta pystymme vastaamaan teknologioiden lähentymisen tuomiin vaatimuksiin ja tarjoamaan asiakkaillemme lisää huippuluokan lisälaitteita myös tulevaisuudessa, tutkimme myös mahdollisuuksia yhteistyöverkostomme laajentamiseen", Juha Reima jatkaa.

Bluetooth tarjoaa puitteet automaattisen, langattoman yhteyden luomiseen laitteiden välille noin 10 metrin säteellä ja mahdollistaa siten laitteiden keskinäisen tiedonvaihdon ilman kaapeliyhteyttä. Bluetooth on optimaalinen langaton ratkaisu matkapuhelimille ja muille kannettaville laitteille. Se tarjoaa edullisen radioteknologiaan perustuvan tavan siirtää ääntä ja tietoa kahden tai useamman laitteen välillä.

Lisätietoja:
Nokia Mobile Phones, Viestintä
Puh. 07180 08000
www.nokia.fi
www.nokia.com

Kuvamateriaalia uusista Bluetooth-lisävarusteista on saatavilla Nokian Internet-sivuilla osoitteessa
www.nokia.com/press