Kompakti Nokia 6510 tuo uutta tyyliä Nokian classic-kategoriaan


Nokia esitteli tänään uudenlaista suunnittelua edustavan Nokia 6510 -puhelimen classic-tuotekategoriaansa. Pienessä ja modernissa Nokia 6510 -puhelimessa on ammattikäytössä puhelimelta toivotut monipuoliset ominaisuudet. Lisäksi puhelimen ulkoasua on mahdollista muokata yksilölliseksi Xpress-on(TM) -värikuorilla. Puhelimessa on myös wallet-maksusovellus ja FM-radio. Nokia 6510:n toimitukset alkavat vuoden 2002 ensimmäisen neljänneksen aikana.

"Yhä useammat matkapuhelinta etupäässä työssään käyttävät ihmiset ovat aiempaa monipuolisemmin kiinnostuneita myös elämäntyyliin liittyvistä asioista. Nokia 6510:n myötä tarjoamme enemmän valinnanvaraa ihmisille, joille niin puhelimen käytettävyys ja suorituskyky kuin koko ja tyylikin ovat tärkeitä. Nokia 6510 on taskukokoinen klassinen puhelin, joka edustaa hillittyä, mutta kuitenkin inspiroivaa suunnittelua. Näin se täydentää ammattikäyttöön suunnattua tuotevalikoimaamme", sanoo johtaja Mats Wolontis, Nokia Mobile Phones, Suomi, IVY ja Baltia.

Nokia 6510:ssä on korkealaatuinen näyttö, jonka kirkkautta lisää uusi pastellinsininen taustavalo. Käyttäjä saa näytölle näkyviin neljä täyttä riviä tekstiä kerrallaan, mikä tekee näytöstä erityisen sopivan langattoman Internetin käyttöön ja henkilökohtaisten tietojen, kuten puhelinmuistion ja kalenterin hallintaan. Puhelin tukee WAP 1.2.1.-versiota sekä nopeita datayhteyksiä GPRS:n (General Packet Radio Service) ja HSCSD:n (High Speed Circuit Switched Data) välityksellä.

Nokia 6510 -puhelimessa on wallet-maksusovellus, jolla käyttäjät voivat helposti ja turvallisesti hoitaa maksuliikennettä puhelimen WAP-selaimella. Sovelluksen turvaominaisuus antaa käyttäjille mahdollisuuden varmistaa osto- ja maksutapahtumat digitaalisella allekirjoituksellaan. Wallet-maksusovelluksella on vaivatonta tehdä ostoksia WAP:n välityksellä käyttäen omia luottokorttitietoja ostosten maksamiseen. Wallet-sovellusta voi käyttää myös henkilökohtaisten tietojen, kuten käyttäjätunnusten, salasanojen ja numeroiden säilyttämiseen. Nokia 6510 tukee ECML (Electronic Commerce Modeling Language) -standardia. ECML on avoin langattomien maksuvälineiden ja verkkokauppiaiden Internet-standardi (IETF RFC 2706), joka tekee mm. maksutietojen automaattisen vaihtamisen helpoksi.

Nokia 6510 -puhelimessa on muun muassa seuraavat ominaisuudet:
Äänivalinta viidelletoista numerolle
Ääniohjaus viidelle toiminnolle
Äänimuistio (3 minuuttia)
FM-radio, johon erikseen saatavilla kannettava HF-varustus
Kalenteri, jossa viikkonäkymä
Käyttöprofiilien ajastus
Automaattinen näppäinlukitus
EGSM 900/1800
Puheaika jopa 3 h 30 min
Valmiusaika jopa 12 päivää
Paino 85 g; tilavuus 67 cm³; pituus 97 mm

Lisätietoja antaa:

Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh. 07180 08000

www.nokia.fi
www.nokia.com

Kuvamateriaalia Nokia 6510 -puhelimesta on saatavilla Nokian Internet-sivuilla osoitteessa
http://www.nokia.com/press/nps_photo_archive/1,3009,hot_topics,00.html