Jaakko Pöyry Groupille 26 miljoonan euron sopimus vesivoimalan valvontapalveluista Turkissa


Jaakko Pöyry Groupin Energia-liiketoimintaryhmä, Electrowatt-Ekono, on saanut Turkista Derinerin padon ja 670 MW:n vesivoimalaitoksen suunnittelu- ja rakennusvalvontapalveluja käsittävän sopimuksen. Allekirjoitetun sopimuksen arvo on 26 miljoonaa euroa.

Asiakas on General Directorate of the State Hydraulic Works (DSI), Turkin vesivaroista vastaava valtion virasto. Projekti rahoitetaan sveitsiläisellä vientiluotolla. Palvelut sisältävät urakoitsijoiden suunnitelmien tarkastuksen, rakennus- ja asennustöiden valvonnan, laadun tarkkailun, koulutuksen ja käyttöönottopalvelut.

Sopimus on jatkoa Energia-liiketoimintaryhmän pitkäaikaiselle osallistumiselle Turkin vesivoimakapasiteetin kehittämiseen. Hanke takaa Energia-liiketoimintaryhmälle vahvan aseman Turkin vesivoimasektorilla myös jatkossa.

Energia-liiketoimintaryhmä käyttää liikenimeä Electrowatt-Ekono. Sen liikevaihto v. 2000 oli 181 miljoonaa euroa. Liiketoimintaryhmällä on toimistoja 20 maassa ja se työllistää 1250 asiantuntijaa maailmanlaajuisesti.

JAAKKO PÖYRY GROUP OYJ

Erkki Pehu-Lehtonen
Toimitusjohtaja

Teuvo Salminen
Toimitusjohtajan sijainen