Nokia toimittaa TETRA-verkon Pekingin viranomaisten yhteiskäyttöön


Nokia ja Bejing Hua Xun Group ovat allekirjoittaneet sopimuksen ammattikäyttöön tarkoitetun digitaalisen radioverkon toimittamisesta Pekingin viranomaisten yhteiskäyttöön. Sopimus merkitsee digitaalisten radioverkkomarkkinoiden alkamista Kiinassa.

Monen vuoden pitkällisen eri viranomaisverkkoteknologioiden arvioinnin jälkeen Hua Xun Groupin päätyminen TETRAan merkitsee virstanpylvästä TETRA-teknologialle Kiinassa.

Nokia toimittaa Bejing Hua Xun Groupille TETRA-ratkaisun, johon kuuluvat digitaaliset keskukset, tukiasemat, käyttöpaikka, verkon hallintajärjestelmä sekä puhelimet ja asiakaspalvelut.

Nokian TETRA-ratkaisu mahdollistaa hallinnon eri osastoille ääni- ja dataviestinnän palvelut, joita käyttävät mm. turvallisuus-, liikenne-, rakennus- ja hätäpalveluviranomaiset. Verkko on Kiinan edistynein viranomaisten ammattikäyttöön tarkoitettu digitaalinen radioverkko. Se sisältää monia toimivuuksia ja on tärkeä yhteiskäyttöalusta viranomaisille.

TETRA-verkko yhdistää jaetun ja yksityisverkon edut. Jaettu TETRA-verkko mahdollistaa eri organisaatioiden yhteiskäytön ja virtuaalinen yksityisverkko mahdollistaa jokaisen organisaation yksityisen verkon käytön.

Lisäksi TETRAn avulla Pekingin hallituksen on helppo toteuttaa viranomaisverkon viestintäpalvelut vuoden 2008 olympialaisissa.

TETRA-verkko on turvallisuusviranomaisten ammattikäyttöön tarkoitettu digitaalinen radioverkko, joka tarjoaa viranomaisten viestiliikenteessään tarvitsemat erityisominaisuudet, mm. huippuluokan turvallisuuden, nopeat ryhmäpuhelut, puheluiden priorisoinnin, hätäpuhelut sekä viesti- ja pakettidata-palvelut.

Nokia on Kiinan johtavia tietoliikennetoimittajia. Nokialla on Kiinassa yli 20 myyntitoimistoa, kahdeksan yhteisyritystä ja kaksi tuotekehitysyksikköä. Henkilöstömäärä on yli 5500.

Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjä-ystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matka-puhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, laajakaista- ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä

Lisätietoja antaa:

Viestintäosasto
Nokia Networks
Puh. 07180 38195
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.fi
www.nokia.com