METSO MYY INTERCONSULTIN JYKI PERÄVAUNUTEOLLISUUDELLE

Helsinki, FINLAND


Metso-konsernin kiven ja mineraalien käsittelyn liiketoiminta-alue Metso Minerals myy Interconsult i Falkenberg AB:n suomalaiselle Jyki Perävaunuteollisuus Oy:lle. Interconsult valmistaa säiliörakenteita säiliöajoneuvoihin ja työllistää noin 150 henkilöä. Sen liikevaihto vuonna 2001 oli noin 12 miljoonaa euroa. Yhtiön päätoimipaikka on Falkenbergissä Göteborgin lähellä. Liiketoiminta siirtyy ostajalle välittömästi. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Interconsult kuuluu toimintoihin, joista Metso Minerals ilmoitti viime vuoden lopulla luopuvansa. Yritys siirtyi Metso Mineralsin omistukseen Svedala Industri AB:n oston myötä syyskuussa 2001.

Jyki Perävaunuteollisuus Oy on konserni, jonka toimialana on kuorma-autojen perävaunujen ja päällirakenteiden sekä prosessiteollisuuden varastointi- ja kuljetusjärjestelmien valmistus ja markkinointi. Konserniin kuuluu kolme tuotantoyksikköä: Jyki Oy Längelmäellä, Fokor Oy Forssassa ja Site Oy Kuortaneella. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2001 noin 20 miljoonaa euroa. Se työllistää Suomessa noin 160 henkilöä.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso osti 14.9.2001 ruotsalaisen kiven ja mineraalien käsittelylaitteiden ja huoltopalveluiden toimittajan Svedala Industri AB:n. Metson ja Svedalan yhdistetty liikevaihto on noin 5,4 miljardia euroa (vuonna 2000) ja henkilöstön määrä yhteensä noin 32 000.