Nokia 8910 on hienostuneen tyylin huipentuma

Espoo, FINLAND


Nokia esitteli tänään tyylikkään uutuuden premium-puhelinten perheeseensä. Nokia 8910 on muotoilultaan ainutlaatuinen puhelin, joka on suunniteltu ajatonta kauneutta arvostaville ihmisille. Nokia 8910 -puhelimessa yhdistyvät korkealuokkainen mekaniikka ja laadukkaat materiaalit sekä edistyksellinen toiminnallisuus. Uutuuspuhelimen toimitusten arvioidaan alkavan vuoden 2002 toisella neljänneksellä.

"Nokia 8910 -puhelin vie huippumuotoilun kokonaan uudelle tasolle. Puhelimen ainutlaatuinen tyylikkyys, virtaviivainen viimeistely ja korkealuokkaiset toiminnot tekevät siitä hienostuneen kokonaisuuden. Uskomme, että Nokia 8910 -mallista tulee matkapuhelinten uusi symboli laatua ja tyyliä arvostaville ihmisille, joilla on tarkka maku", sanoi Nokia Mobile Phonesin muotoilujohtaja Eero Miettinen.

Kevyt ja kestävä titanium-kuori täydentää Nokia 8910 -puhelimen korkealuokkaisen ulkoasun. Se on Nokian ensimmäinen puhelinmalli, jossa kuoren materiaalina on käytetty titaniumia. Uutta puhelimen muotoilussa on myös innovatiivinen avausmekanismi. Kun avausnäppäintä painetaan, puhelin liukuu ylöspäin ja tuo näkyviin tyylikkään krominhohtoisen näppäimistön. Puhelimessa on korkealaatuinen harmaasävynäyttö, jonka selkeyttä lisää valkoinen taustavalo.

Nokia 8910 tarjoaa nopean ja helpon pääsyn langattomiin WAP (Wireless Application Protocol)-palveluihin GPRS:n (General Packet Radio Service) ja Bluetooth-teknologian avulla. Bluetooth-tuki mahdollistaa joustavat yhteydet tiedon siirtämiseen ja synkronointiin muiden yhteensopivien Bluetooth-laitteiden kanssa.

Puhelimen dynaamisen muistin ansiosta puhelinmuistiossa on tilaa jopa 500 nimi- ja osoitetiedolle, joista jokaisen kohdalle voi tallentaa useita nimiä ja puhelinnumeroita. Muihin ominaisuuksiin kuuluvat soittajaryhmäkohtaisesti määriteltävät soittoäänet sekä edistykselliset äänitoiminnot, kuten äänikomennot, äänimuistio ja äänivalinta. Useita sovelluksia sisältävän PC Suite -ohjelmiston avulla puhelinmuistion, kalenterin ja tehtävälistan synkronointi sekä käyttöprofiilien ja tekstiviestien hallinta sujuu vaivattomasti yhteensopivan tietokoneen välityksellä.

Nokia 8910 -puhelimen muita ominaisuuksia ovat:
- puhelimen virrankulutusta säästävä näytönsäästäjä
- koko näytön suuruinen näytönsäästäjä, jossa vaihtoehtoina muun muassa analoginen ja digitaalinen kello
- äänivalinta, äänikomennot (käyttöprofiilit, vastaaja, äänimuistio ja infrapuna) sekä äänimuistio muistiinpanojen nauhoittamiseen enimmillään kolmen minuutin ajan
- neuvottelupuhelu jopa kuuden osallistujan välillä
- neljä peliä (Snowboarding, Snake ll, Bantumi, Pairs ll)
- infrapuna- ja Bluetooth-yhteys (langaton data-, faksi- ja ääniyhteys)
- EGSM 900/1800, GPRS, HSCSD
- puheaika jopa 4 tuntia, valmiusaika jopa 300 tuntia
- mitat: paino 110 g, tilavuus 83 cc

Club Nokian webbisivuilla jäsenet voivat hakea soittoääniä ja grafiikkaa sekä uusia peliominaisuuksia Snake ll ja Snowboarding -peleihin, lähettää ennätystuloksensa Club Nokiaan ja kilpailla muiden pelaajien kanssa sekä luoda omia soittoääniä ja grafiikkaa ja tallentaa ne henkilökohtaiseen kirjastoonsa.

Lisätietoja antaa:

Nokia Mobile Phones, Viestintä
Puh. 07180 08000
Sähköposti: nokia.mobile.phones@nokia.com

www.nokia.com (myös valokuvia tuotteesta)
www.nokia.fi