Nokia 3510 tuo GPRS-yhteyden ja melodiset soittoäänet suurelle yleisölle


Nokia esitteli tänään expression-tuotekategoriansa ensimmäisen GPRS (General Packet Radio Service) -tekniikkaa hyödyntävän puhelimen. Nokia 3510 -puhelimen uusiin ominaisuuksiin kuuluvat lisäksi melodiset soittoäänet (MIDI) sekä multimediaviestipohjaiset (Multimedia Messaging Service, MMS) lisäarvopalvelut. MMS-yhteydellä toimivat lisäarvopalvelut tuovat uuden ulottuvuuden henkilökohtaiseen kommunikointiin, sillä niiden avulla käyttäjä voi vastaanottaa puhelimeensa esimerkiksi näytönsäästäjiä ja melodisia soittoääniä. Uuutustuotteen toimitukset Eurooppaan, Afrikkaan ja Aasiaan alkavat vuoden 2002 toisella neljänneksellä.

"Uskomme, että Nokia 3510 vetoaa suureen yleisöön modernin muotoilunsa ja houkuttelevien ominaisuuksiensa ansiosta. Moniäänisyys parantaa huomattavasti äänen laatua, olivat kyseessä sitten melodiset soitto-, hälytys- tai peliäänet. Useiden kuorivaihtoehtojen ja kattavan palvelutarjonnan ansiosta Nokia 3510 muuntuu hyvin henkilökohtaiseksi ja monipuoliseksi puhelimeksi", sanoo tuotemarkkinointijohtaja Juha Pinomaa Nokia Mobile Phonesista.

GPRS-yhteydellä toimiva WAP tarjoaa vaivattomat ja nopeat yhteydet langattomiin palveluihin. GPRS vapauttaa keskittymään olennaiseen, teknologioiden vaikuttaessa taustalla. Helppokäyttöisten palveluiden avulla käyttäjä voi yksilöidä Nokia 3510 -puhelimensa sekä hakea siihen hauskaa että uutta sisältöä.

Moniääniset MIDI-soittoäänet tuovat Nokia 3510 -puhelimen käyttäjien ulottuville entistä korkealaatuisemman äänimaailman. MIDI-ääniä ja perinteisiä soittoääniä voidaan myös käyttää soittajakohtaisina hälytysääninä sekä tekstiviestien merkkiääninä. Nokia 3510 -puhelimessa on perinteisten soittoäänien lisäksi 15 valmiiksi tallennettua MIDI-soittoääntä ja neljä MIDI-hälytysääntä. Lisää melodisia soittoääniä voi hakea Club Nokiasta tai vastaanottaa MMS-viesteinä.

Nokia 3510 -puhelimen käyttäjä voi pelata viittä eri peliä, joista useimmat ovat upouusia: Kart Racing, Dance 2 Music, Space Impact II, Bumper ja Link5. Melodinen taustamusiikki ja äänitehosteet tuovat lisämausteita pelikokemukseen, ja Xpress(TM)-on -pelikuorien avulla pelien pelaaminen on entistäkin helpompaa. Lisäksi pelikuorissa on ergonomisesti suunniteltu, pelaamista helpottava nelisuuntainen ohjausnäppäin. Uutta on myös se, että pelatessa roolihahmot voivat tehdä kahta asiaa yhtä aikaa, esimerkiksi ohjata ja ampua Space Impact II -pelissä.

Lisävarusteena Nokia 3510 -puhelimeen on saatavana myös aktiivikuoria, joissa on soittoäänen rytmissä vilkkuvat valotehosteet ja pimeässä hohtavia kuoria.

Club Nokian Nokia 3510 -puhelimen pelipalvelut sisältävät pelipaketteja, joissa on uusia pelitasoja, ratoja, pelihahmoja, tehtäväkenttiä sekä melodisia peliääniä. Pelaaja voi myös lähettää ennätystuloksensa Club Nokiaan.

Nokia 3510 -puhelimen muita ominaisuuksia ovat:

- animoidut ja koko näytön suuruiset näytönsäästäjät
- mahdollisuus asettaa kello näytönsäästäjäksi
- sisäänrakennettu värinähälytys
- kalenteri muistutuksilla, puhelu- ja syntymäpäivämerkinnöillä
- sekuntikello ja ajastin
- äänivalinta 14 nimelle puhelimen muistissa
- puhelinmuistio: 500 nimeä
- ajastetut käyttöprofiilit
- iso mustavalkonäyttö (resoluutio 96 x 65)
- WAP 1.2.1 GPRS-yhteydellä
- GSM 900/1800
- puheaika: jopa 4 h 30 minuuttia, valmiusaika jopa 13 päivää
- mitat: paino 105 g, tilavuus 98 cm3

*MMS-palvelut ovat riippuvaisia verkosta sekä käytettävien laitteiden yhteensopivuudesta ja näiden tukemista sisältömuodoista.

Lisätietoja:

Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh. 07180 08000
nokia.mobile.phones@nokia.com

www.nokia.fi
www.nokia.com

Club Nokian Internet-palvelut: www.club.nokia.com
Club Nokian WAP-palvelut: mobile.club.nokia.com

Kuvamateriaalia tuotteista on saatavilla Nokian Internet-sivuilla osoitteessa www.nokia.com/press