Nokia esittelee uuden kommunikaattorin GSM 900/1800 -markkinoille


Nokia julkisti tänään uuden jäsenen kommunikaattoreiden tuotesarjaansa. Lukuisilla uusilla sovelluksilla ja laajennetulla muistikapasiteetilla varustettu Nokia 9210i Communicator on Nokian kommunikaattorituotteille merkittävä edistysaskel. Se on ensimmäinen Nokian päätelaite, jossa on Internet-selain JavaScripts(TM) -tuella, Flash Player -sovellus Macromedian flash-animaatioiden esittämiseen sekä RealOne Player, joka mahdollistaa reaaliaikaisen video- ja audiostreamingin HSCSD (High Speed Circuit Switched Data)-verkoissa. Yrityskäyttäjille Nokia 9210i Communicator tarjoaa turvatun yhteyden virtuaalisen yksityisverkkoratkaisun (VPN, Virtual Private Network) avulla. Uuden kommunikaattorin toimitusten arvioidaan alkavan Euroopan ja Aasian alueella vuoden 2002 toisen neljänneksen aikana.

Nokia 9210i Communicatorin uudistuneeseen ulkoasuun kuuluu hopeansävyinen näppäimistö laitteen etukannessa. HSCSD-datayhteyden välityksellä sähköpostin ja liitteiden hakeminen sujuu nopeasti ja luotettavasti. Nopea datayhteys ja RealOne Player -sovellus mahdollistavat myös reaaliaikaisen Internet-streamingin eli mediasisällön suoratoiston matkapuhelimessa. Tiedonkäsittelyn nopeutta tehostaa laitteen 40 MB:n suuruinen muisti, jota voidaan kasvattaa lisävarusteena saatavilla muistikorteilla.

"Kommunikaattori on vakiinnuttanut asemansa yrityskäyttäjien suosimana liike-elämän työvälineenä Euroopan ja Aasian markkinoilla", sanoi tuotemarkkinointijohtaja Janne Jormalainen Nokia Mobile Phonesista. "Nokia 9210i Communicatorin uusi versio tuo asiakkaillemme lukuisia ammattikäyttöön suunniteltuja lisätoimintoja. Langattoman viihteen ystäville Nokia 9210i Communicator tarjoaa myös laajan valikoiman uusia sovelluksia streaming-teknologiasta jännittäviin peleihin."

Internet-selailun sujuvuutta lisäävät www-selaimen uudet ominaisuudet, kuten HTML 4.01-yhteensopivuus, JavaScript-tuki ja mahdollisuus näyttää CSS-tyylisivuja. Flash Player -sovelluksen ansiosta käyttäjä voi nauttia uudenlaisista elokuvista, sarjakuvista ja peleistä oman kommunikaattorinsa välityksellä. Flash Player tukee Macromedia Flash 5 -versiota, joka on PC-ympäristössä laajalti käytetty menetelmä animaatioiden ja multimedian esitykseen.

Nokia 9210i Communicator on ihanteellinen ratkaisu yrityksille, joille langattoman viestinnän turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Nokia IPSec VPN client -ohjelmisto tarjoaa yrityskäyttäjille turvatun ja luotettavan yhteyden kommunikaattorin kautta yrityksen Intranetiin. Käyttäjän kirjauduttua yrityksen VPN-verkkoon, kommunikaattorin ja verkon välillä Internetin kautta siirtyvä tieto salataan ja suojataan muutoksilta. Nokia VPN Client on saatavilla lisäohjelmistona VPN-pilotteihin vuoden 2002 toisella neljänneksellä.

Nokia 9210i Communicatorissa on tietoturvallisuutta parantavia toimintoja, kuten muistikortin lukitus, joka estää muistikortin luvattoman käytön. Lisätietoja tietoturvaa lisäävistä ratkaisuista löytyy Internet-osoitteesta www.nokia.com/mobilecity/index.html. Uusia sovelluksia voi ostaa sivuilta www.softwaremarket.nokia.com.

Nokia esitteli myös Nokia GPS Module -lisälaitteen, joka tuo GPS-paikannusteknologian nyt ensimmäistä kertaa Nokian matkapuhelinten tuotevalikoimaan. Nokia 9210i Communicatorille optimoitu Nokia GPS Module mahdollistaa sijainnin ja määränpään vaivattoman seurannan. Se tarjoaa käyttäjille katuosoitteiden hakujärjestelmän ja opastusta reitin valinnassa useissa Euroopan kaupungeissa. Uuden lisälaitteen myötä myös Nokian yhteistyökumppaneilla on tilaisuus hyödyntää GPS-paikannuksen mahdollisuuksia kehittämällä lisäsovelluksia paikannuspalveluihin.

Nokia 9210i Communicatorin ominaisuuksiin ja sovelluksiin kuuluvat:

- matkapuhelin (tavalliset puhelut sekä kaiuttimen tai nappikuulokkeen kautta)
- työpöytä, taustakuva ja linkit
- monipuoliset viestitoiminnot, joihin kuuluvat tekstiviestit (SMS), faksi ja sähköposti
- Internet (WWW ja WAP)
- osoitekirja
- kalenteri
- tekstinkäsittely, taulukkolaskenta, tiedostonhallinta ja esitysten katselu
- laskin, kello, nauhuri, RealOne Player, Flash Player, kuvankäsittely (digitaalikamerayhteys)
- PC Suite Nokia 9210i Communicatorille
Lisää sovelluksia on myyntipaketin mukana toimitettavalla CD-romilla, ja niitä voi myös hankkia osoitteesta www.softwaremarket.nokia.com

- mitat: 158 x 56 x 27 mm, paino 244 grammaa
- puheaika jopa 10 tuntia, valmiusaika jopa 230 tuntia
- GSM 900/1800, HSCSD-tuki
- värinäyttö (4096 väriä)
- prosessori: 32-bit ARM-pohjainen RISC CPU
- Symbian-käyttöjärjestelmä

Lisätietoja:

Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh. 07180 08000
nokia.mobile.phones@nokia.com

www.nokia.fi
www.nokia.com

Kuvamateriaalia tuotteista on saatavilla Nokian Internet-sivuilla osoitteessa www.nokia.com/press