Valmistaudu langattomaan hauskanpitoon!


Nokia julkisti tänään uuden tuotteen expression-kategoriaansa, Nokia 3410 -puhelimen, joka hyödyntää Java(TM) 2 Micro Edition (J2ME(TM)) -teknologiaa. Teknologia mahdollistaa uusien, jännittävien sovelluksien käytön. Puhelimessa on myös uutena ominaisuutena 3D-grafiikkatuki ja kuvaeditori. Uutuustuotteen toimitukset Eurooppaan ja Afrikkaan alkavat kuluvan vuoden toisella neljänneksellä.

"Nokia 3410 on ensimmäinen volyymituotteemme, joka tarjoaa itsenäisille ohjelmistokehittäjille mahdollisuuden tuoda Java-sovelluksia kuluttajien käyttöön. Java-teknologia on merkittävä avoin sovellusalusta, joka mahdollistaa kuluttajille maailmanlaajuisesti monipuolisten ja interaktiivisten palveluiden käytön. Java-teknologiaa hyödynnetään tänä vuonna muissakin tuotteissamme, ja teknologia lisää innovatiivisuutta niin matkapuhelinalalla kuin sovelluskehittäjien keskuudessa. Mielikuvitukselle ei ole rajoja, kun uusia, interaktiivisia palveluita kehitetään", sanoo tuotemarkkinointijohtaja Seppo Laukkanen Nokia Mobile Phonesista.

Java 2 Micro Edition (J2ME) -teknologia on Java-teknologian versio, joka soveltuu parhaiten pienille kulutuselektroniikkalaitteille. Nokia 3410 -puhelimen J2ME-sovellusalusta perustuu Mobile Information Device Profile 1.0 (MIDP 1.0) -teollisuusstandardiin ja mahdollistaa houkuttelevien langattomien sovelluksien kehittämisen. Nokia 3410 -puhelimen käyttäjät voivat yksilöidä puhelimensa hakemalla puhelimen WAP-selaimella uusia Java-sovelluksia, kuten pelejä, virtuaalieläimiä ja animaatioita. Puhelimessa on 150 kB:n muisti Java-sovelluksia varten.

Nokia 3410 -puhelimeen on mahdollista saada lisää viihdettä, sillä puhelimen käyttäjä voi hakea yksilöityjä, animoituja ja kolmiulotteisia näytönsäästäjiä WAPin välityksellä Club Nokiasta. Osoitteesta www.forum.nokia.com sovelluskehittäjät voivat hakea kolmiulotteisten, animoitujen näytönsäästäjien kehitystyökaluja.

Nokia 3410 -puhelimessa on viisi peliä vakiona: Space Impact, Bantumi, Snake II, Bumper, Link5 sekä yksi vaihdettava Java-peli. Puhelimessa on myös uusi kuvaeditori, jonka avulla voi luoda ja muokata kuvia sekä lähettää niitä eteenpäin. Uutuustuotteeseen lisävarusteena myytäviä värikuoria voi ostaa valtuutetuilta jälleenmyyjiltä.

Nokia 3410 -puhelimen muita ominaisuuksia ovat:

- näytönsäästäjä, jossa on päiväys ja kellonaika
- toistuva hälytys: mahdollisuus asettaa päivittäin toistuva muistutus
- sekuntikello ja ajastin
- neljä uutta maalattua kuorta ja kolme grafiikkakuorta
- muistuttajat: mahdollista asettaa lyhyitä tekstimuistutuksia hälytyksellä tai lähettää niitä eteenpäin
- rytminen taustavalo: puhelun tullessa taustavalot vilkkuvat soittoäänen tahdissa
- puhelinmuistio: 200 nimeä puhelimen muistissa
- neuvottelupuhelu jopa viiden osallistujan välillä
- ajastetut käyttöprofiilit
- automaattinen näppäimistön lukitus
- yksilöity tekstiviestihälytys
- mahdollisuus poistaa kaikki luetut tekstiviestit kerralla
- älykäs sisällön lataus (Smart Content Download SCD), mahdollisuus katsoa sisältö ennen ostopäätöksen tekemistä
- teknologiat: WAP 1.1 ja tuki push-palveluviestin vastaanotolle, Java 2 Micro Edition
- GSM 900/1800
- valmiusaika: 55 - 260 min, puheaika: 2 h 40 min - 4 h 45 min
- mitat: tilavuus 100 cm3, paino 110 g (BLC-1 vakioakulla)

Lisätietoja:

Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh. 07180 08000
nokia.mobile.phones@nokia.com

www.nokia.fi
www.nokia.com

Club Nokia Internet-palvelut: www.club.nokia.com
Club Nokia WAP-palvelut: mobile.club.nokia.com

Lisätietoja Nokian sovelluskehittäjille suunnatusta yhteisöstä sekä Nokia 3410 -puhelimesta ja sen Java-ominaisuuksista saa osoitteesta www.forum.nokia.com

Kuvamateriaalia tuotteista on saatavilla Nokian Internet-sivuilla osoitteessa www.nokia.com/press