Nokia toimittaa 3G-runkoverkon Hutchison 3G Austrialle Itävaltaan


Nokia on allekirjoittanut sopimuksen Hutchison 3G Austrian kanssa 3G-verkon toimittamisesta Itävaltaan. Nokia toimittaa Hutchison 3G Austrialle paketti- ja piirikytkentäisen 3G-runkoverkon. Nokia on runkoverkon ainoa toimittaja. Lisäksi sopimukseen kuuluu operointi- ja tukipalveluita sekä käyttöönotto-, ylläpito- ja projektinjohtopalveluita

Hutchison 3G Austria on yksi kuudesta 3G-lisenssin saaneista matkapuhelinoperaattoreista Itävallassa.

"Olemme erittäin iloisia, että Hutchison valitsi Nokian yhteistyökumppanikseen. Nokian 3G-verkon avulla Hutchison 3G Austria on edelläkävijä täysin IP-pohjaisissa verkoissa sekä todellisissa multimediapalveluissa Itävallassa", sanoo johtaja Ian McCaig Nokia Networksistä.

"Valitsimme Nokian 3G-ratkaisun, koska aiomme tuoda houkuttelevimmat ja luotettavimmat 3G-palvelut Itävallan erittäin kilpailuille tietoliikennemarkkinoille", toteaa johtaja Berthold Thoma Hutchison 3G Austriasta

Nokia on yksi johtavista 3G-verkkotoimittajista maailmassa. Jo 31 operaattoria Aasiassa, USA:ssa ja Euroopassa on valinnut Nokian 3G-verkon. Nokian 3G-verkkoratkaisu perustuu avoimiin standardeihin ja rajapintoihin, jotka ovat ratkaisevan tärkeitä siirryttäessä kaupallisiin 3G-palveluihin. 3G tuo lisää verkkokapasiteettia sekä ääni- että multimediapalveluihin. Nokian 3G-verkko edustaa tulevaisuuden langatonta viestintää, joka perustuu Internet -protokollaan sekä mahdollistaa tulevaisuuden langattomat multimediapalvelut.

Hutchison 3G Austria GmbH on itävaltalainen mobiilioperaattori ja sen omistaa hongkongilainen Hutchison-Whampoa Ltd, jolla on noin 100 000 työntekijää maailmanlaajuisesti.

Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjä-ystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matka-puhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, laajakaista- ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä.


Lisätietoja antaa:

Nokia Networks
Viestintäosasto
Puh. 07180 38195
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.fi
www.nokia.com