Nokia ja AT&T Wireless sopivat EDGE-valmiuksisen GSM-verkon laajennuksesta USA:ssa


Nokia ja amerikkalainen matkapuhelinoperaattori AT&T Wireless ovat allekirjoittaneet sopimuksen GSM/GPRS/EDGE -radioverkkojärjestelmien toimittamisesta. EDGE-valmiuksinen 1900 MHz:n radioverkko mahdollistaa multimediaviestit sekä nopeat langattoman Internetin palvelut USA:ssa.

Nokia toimittaa AT&T:lle EDGE valmiuksisia UltraSite -tukiasemia. Nokia UltraSite-tukiasemat tukevat GSM-, High Speed Data-, GPRS- ja EDGE (Enhance Data Rates for Global Evolution) -teknologioita. EDGE on radioverkkoteknologia, joka tuo lisäkapasiteettia data- ja ääniverkkoihin ja jossa datasiirron nopeus voi olla jopa 473 Kbps.

Lisäksi Nokia toimittaa laajat tukipalvelut, johon kuuluvat GSM/GPRS/EDGE-verkon käyttöönotto- verkonhallinta- ja optimointipalvelut.

Verkon laajennus kattaa AT&T:n äskettäin hankkiman tytäryhtiön Telecorpin operoimat alueet - Alabaman, Iowan, Kentuckyn, Louisanan, Missisippin, Ohion, Virginian, Wisconsinin, USA:n Neitsytsaaret ja Puerto Ricon.

Nokian 3G-ratkaisu perustuu avoimiin standardeihin, alustoihin ja rajapintoihin sekä tukee kehitystä kohti kolmannen sukupolven palveluita. Nokian 3G-ratkaisuun kuuluvat laskutus- ja turvallisuussovellukset, verkon ja palveluiden hallintasovellukset sekä laajat tukipalvelut, joiden avulla verkon käyttöönotto on nopeaa.

AT&T on USA:n suurin matkapuhelinoperaattori. Yhtiöllä on yli 19,5 miljoonaa asiakasta ja sen liikevaihto oli vuonna 2001 yli 13,6 miljardia US dollaria.

Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjäystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, laajakaista- ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä.

Lisätietoja:

Nokia Networks
Viestintäosasto
Puh. 07180 38193
nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com
www.nokia.fi