ONE vie Nokian kanssa Itävallan kartalle ONE COMPASSilla - uudella paikantamispalvelulla


 
Itävaltalainen matkapuhelinverkko-operaattori ONE lanseerasi kesäkuussa ONE COMPASSin, uuden paikantamispalvelun matkapuhelintilaajille. Nokia mPosition
-ratkaisuun perustuvan ONE COMPASSin avulla käyttäjä voi vaivatta vastaanottaa erilaisia hyödyllisiä paikannustietoja, jotka voidaan hakea tekstiviestitse tai WAPin avulla.
 
Vapaa-ajan ONE COMPASS kertoo asiakkaille esimerkiksi lähimmän tapahtuman tai diskon sijainnin. Se vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin: ”Mikä elokuva on alkamassa lähimmässä elokuvateatterissa?” tai ”Missä on seuraava jazz-konsertti?” ”Vapaa pääsy”
-kategoria luetteloi kaikki lähistön tapahtumat, joihin ei ole sisäänpääsymaksua. ”Elävää musiikkia” tai ”bileet” -kategorioiden avulla luova illanvietto onnistuu varmasti.
 
ONE COMPASS Neuvonta tarjoaa keinot hätätilanteiden varalle. Palvelu tarjoaa lähimpien sairaaloiden, apteekkien, pankkien, poliisiasemien ja erilaisten palvelujen osoitteet. Käyttäjät voivat lisäksi valita myös yksittäisten ryhmien sisällä, esimerkiksi ravintolatyypin (italialainen, kiinalainen) tai aukioloaikojen (keskiyön ruokapaikat) mukaan.
 
”Olemme iloisia, että saamme tuoda tämän edistyneen palvelun Itävallan markkinoille”, sanoo ONEn toimitusjohtaja Joergen Bang-Jensen. ” Tämä vahvistaa asemaamme Itävallan uudistuskykyisimpänä mobiilipalvelujen tarjoajana. Näemme markkinoilla selvän tarpeen palveluille, jotka antavat käyttäjälle sijaintitiedon tehden matkapuhelimista nykyistäkin tarpeellisempia.”
 
”ONE COMPASSin lanseeraus osoittaa, että ONE haluaa tuoda asiakkailleen viimeisimmän langattoman teknologian,” sanoo Nokia Networksin johtaja Louis Hedberg. ”ONE helpottaa asiakkaidensa elämää antamalla heille uuden välineen, jolla voi paikantaa kaikki tarvittavat sijainnit vieraallakin paikkakunnalla.”
 
Nokia mPosition -ratkaisu mahdollistaa nämä jännittävät palvelut. Se paikantaa tilaajan ja tarjoaa tälle uuden lisäarvopalvelun, joka on määritelty sijainnin perusteella. Nokia mPosition -ratkaisu perustuu Cell-ID -teknologiaan, joka paikantaa asiakkaan matkapuhelinverkon solun sijainnin ja naapurisolujen etäisyyden mittaamisen avulla. Jatkossa ratkaisuun sisältyvät myös E-OTD (Enhanced Observed Time Difference) ja
A-GPS (Assisted Global Positioning System) ja se toimii GSM-, 3G- (WCDMA/EDGE) ja ALL-IP -verkoissa.
 
Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjäystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, laajakaista- ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä.
 
ONElla on Itävallan ainoa maan kattava GSM 1800 -matkapuhelinverkko. ONEn matkapuhelin-, Internet- ja kiinteän verkon palveluita käyttää yli 1,6 miljoonaa asiakasta. Vuoden 2001 liikevaihto oli 574,12 milj. euroa.
 
Lisätietoja antaa:
 
Nokia Networks,
Viestintäosasto
Puh. 07180 38195
Sähköposti: nokia.networks@nokia.com
 
www.nokia.com