Nokia lanseeraa tulevaisuuden teknologioita tukevat uudet palvelut


Nokia on tänään lanseerannut Nokia Network Evolution Service ja Nokia Multivendor Integration Service -palvelut, jotka tukevat matkapuhelinoperaattoreiden siirtymistä uusiin teknologioihin.

Palvelut mahdollistavat uusien teknologioiden vaivattoman käyttöönoton ja ovat konkreettisia esimerkkejä siitä, kuinka Nokia tukee langatonta kehitystä ja auttaa operaattoreita hyödyntämään verkkoinvestointejaan.

Nokia Network Evolution Service -palvelussa Nokia kartoittaa tarkasti laitteistopaikat ja toimittaa pohjasuunnitelman operaattorille. Tuloksena on yksityiskohtainen ehdotus nykyisten tukiasemapaikkojen optimoinnista uutta verkkopalvelua varten. Suunnitelma sisältää myös ehdotuksen laitteistopaikan päivityksestä ja jakamisesta nykyisen ja uuden teknologian kesken.

Palvelun avulla saadaan tärkeitä etuja operaattorille. Optimaalinen tukiasemapaikan valinta ja projektin huolellinen valmistelu tukee WCDMA-teknologian käyttöönottoa ja nykyisten laitteistopaikkojen hyödyntämistä siinä kustannustehokkaasti.

Nokia Multivendor Integration Service sisältää projektinhallintapalvelut, asiantuntijaryhmän palvelut, tekniset tukipalvelut ja työkalut. Se varmistaa, että kaikki verkon osajärjestelmät - sisältäen myös muiden toimittajien verkot - ovat integroituja 3GPP-standardissa määriteltyihin verkon toiminnallisiin ominaisuuksiin ja takaa palvelujen käyttäjille saumattoman yhteyden haluttuihin palveluihin.

Tässä palvelussa Nokia laatii yksityiskohtaisen integrointi- ja testaussuunnitelman, jota seuraa huolellinen verkon analysointi-, verifiointi-, testaus- ja integrointiprosessi. Operaattoreille palvelut tuovat etuja mm. verkon yhteentoimivuudessa ja nopeassa verkon käyttöönotossa.

Nokia toimittaa täydellisen palvelu- ja ratkaisuvalikoiman matkapuhelinoperaattoreille. Nokian toimittamat tukipalvelut sisältävät suunnittelu-, rakennus- ja operointiprosessin, verkon optimointipalvelut sekä mahdollistavat uudet multimediaratkaisut. Lisäksi Nokialla on Internetissä maailmanlaajuinen konsultointipalvelu Nokia Online Service, josta saa tarvittaessa apua ympäri vuorokauden.

Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjäystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, laajakaista- ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä.

Lisätietoja antaa:
Nokia Networks
Viestintäosasto
Puh. 07180 38198
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.fi
www.nokia.com