Nokia toimittaa multimediaviestiratkaisun Ukrainian Mobile Communicationsille


Nokia ja Ukrainian Mobile Communicationsin (UMC) esittelevät Ukrainan markkinoiden ensimmäisen multimediaviestiratkaisun. Multimediapalvelut ovat heti UMC:n avainasiakasryhmän käytössä ja laajemmin ne ovat saatavilla vuoden 2003 alussa. Sopimuksen myötä UMC soitti tänään ensimmäisen MMS-puhelun Ukrainassa.
 
Nokian multimediaratkaisun avulla UMC:n 1,5 miljoonaa asiakasta voivat lähettää ja vastaanottaa puhelimeen tai sähköpostiin viestejä, joissa yhdistyvät teksti, kuvat, grafiikka ja ääni. Lisäksi tarjontaan kuuluu laaja valikoima erialisia multimediaviestipalveluita kuten urheilu-, viihde-, uutis-, matka- ja sääpalvelut.
 
Nokialla on pitkä kokemus multimediaviestiratkaisuista. Sillä on noin 40 MMS-asiakasta ja  multimediaratkaisuja otetaan koko ajan lisää käyttöön. Multimediaviestit ovat tämän päivän palveluita matkapuhelinasiakkaille.
 
Nokian toimittamaan ratkaisuun kuuluvat Nokia MMS Center -multimediaviestikeskus ja Nokia Multimedia Terminal Gateway -yhdyskäytävä. Nokia toimittaa myös käyttöönotto-, integrointi- ja ylläpitopalvelut.
 
UMC on Ukrainan johtava matkapuhelinoperaattori ja sillä on yli 1,5 miljoonaa asiakasta.
 
Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjä-ystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matka-puhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, laajakaista- ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä.
 
Lisätietoja:
 
Nokia Networks
Viestintäosasto
Puh. 07180 38195
nokia.networks@nokia.com
 
www.nokia.com
www.nokia.fi