Sendo valitsi Nokian Series 60 -ohjelmistoalustan älypuhelimiinsa


 Brittiläinen matkapuhelinvalmistaja Sendo kertoi tänään valinneensa Nokian Series 60 -ohjelmistoalustan älypuhelimiinsa. Nokia lisensoi matkapuhelinvalmistajille Symbian-käyttöjärjestelmässä toimivaa Series 60 -ohjelmistoalustaa, joka on suunniteltu ominaisuuksiltaan ja sovelluksiltaan edistyneille älypuhelimille. Sendo on uusin jäsen Series 60 -lisensointiyhteisössä, johon kuuluvat Matsushita, Samsung, Siemens ja Nokia.
 
"Aiemmin tänä syksynä uudistimme älypuhelinstrategiaamme. Yrityksemme tärkein tavoite; tuoda asiakkaille ominaisuuksiltaan monipuolisia laitteita, säilyi muuttumattomana. Koska Series 60 sopii täydellisesti niin tavoitteeseemme kuin uuteen strategiaamme, päätimme valita Nokian", sanoo Hugh Brogan, Sendo Holding Plc:n pääjohtaja. "Ohjelmistoalusta käyttää teollisuuden yhdessä kehittämiä avoimia standardeja ja teknologioita, kuten MMS:ää ja JavaaTM. Series 60 -alusta on vahva, mutta samalla ainutlaatuisen joustava, ja tämä toimii niin lisensoijien, matkapuhelinoperaattoreiden, ohjelmistokehittäjien kuin kuluttajienkin eduksi."
 
"Toivotamme Sendon, joka on älypuhelinkehityksen edelläkävijöitä, tervetulleeksi Series 60 -yhteisöön. Sendon tekninen asiantuntemus ja kasvava markkinaläsnäolo tuovat mielestämme merkittävän lisän Series 60 -pohjaisille älypuhelinmarkkinoille.Yhteensopivat ratkaisut, jotka perustuvat alan yhteisiin avoimiin standardeihin, ovat osoittautumassa parhaaksi tavaksi vastata niin bisneskäyttäjien kuin kuluttajien toiveisiin", toteaa Nokian Mobile Software -yksikön johtaja Niklas Savander.
 
Nokia lisensoi Series 60 -alustaa laitevalmistajille lähdekoodiiin pohjautuvana tuotteena. Tämä toimintamalli antaa lisenssin omistajille mahdollisuuden antaa panoksensa alustan jatkokehitykseen ja  samalla toimia oman liiketoimintastrategian, brandivaatimusten ja asiakastoiveiden mukaisesti nopeasti kehittyvällä ja erittäin kilpaillulla matkapuhelinmarkkinalla. Lisenssin omistajat voivat sisällyttää Series 60 -alustan omiin älypuhelinmalleihinsa ja siten tuoda uusia malleja markkinoille aiempaa nopeammin ja kustannustehokkaammin.
 
Series 60 on kattava ohjemistoympäristö älypuhelimia varten. Sen avulla voidaan kehittää matkapuhelinkäyttäjille helppokäyttöisiä, yhdellä kädellä käytettäviä laitteita, joissa on laadukkaat värinäytöt ja monipuoliset viestintätoiminnot sekä erilaisia kehittyneitä sovelluksia. Series 60 -ohjelmistoalusta sisältää tärkeimpien puhelin- ja ajanhallintatoimintojen lisäksi langattomat selaimet, multimedia- ja tekstiviestien sovelluspalvelimet sekä täydellisen ja muokattavissa olevan käyttöliittymän. Kaikki ominaisuudet on suunniteltu toimimaan Symbian-käyttöjärjestelmässä, joka on luotu kehittyneitä, tiedon välittämiseen soveltuvia matkapuhelimia vartern.
 
Sendo
Sendo on matkapuhelinvalmistaja, jonka pääkonttori on Englannissa. Yritys alkoi toimittaa ensimmäisiä matkapuhelinmallejaan asiakkailleen Aasiassa ja Euroopassa toukokuussa, 2001. Yrityksellä on tällä hetkellä tarjolla viisi tuotetta Aasian ja Euroopan markkinoille, ja yritys aloittaa lähitulevaisuudessa tuotetoimitukset Yhdysvaltoihin. Lisätietoja yrityksestä: www.sendo.com
 
 
Lisätietoja:
 
Nokia Mobile Software
Viestintä
Puh. 0718008000
Sähköposti: nokia.mobile.phones@nokia.com
 
Sendo
Marike van Hooren
Puh. +44 121 2515060
Sähköposti: mvanhooren@sendo.com