F. van Lanschot Bankiers België opent nieuwe zetel in Hasselt


Sinds een jaar is F. van Lanschot Bankiers België succesvol actief in Hasselt. Dit gebeurde tot nu toe vanuit een voorlopige vestiging aan de Kunstlaan. Ondertussen werden volop restauratiewerken uitgevoerd aan het definitieve pand op het Kolonel Dusartplein 20. Deze werkzaamhedenb zijn inmiddels voltooid. De officiële inhuldiging vindt plaats op 25 november in aanwezigheid van ondermeer de heer Patrick Dewael, Minister-President van de Vlaamse Regering, mevrouw Hilde Houben, Gouverneur Provincie Limburg, en de heer Herman Reynders, burgemeester van de Stad Hasselt.
'We proberen als private bank dicht bij onze relaties te staan om hen een optimale service te bieden. Vandaar ook dit kantoor in Hasselt. Limburg was de laatste blinde vlek voor onze Belgische relaties. Vermits hier bijvoorbeeld veel ondernemers goed werk leveren, is een bijkomende Limburgse vestiging logisch. We willen een gezicht hebben in de markt.', aldus Franky Depickere, Voorzitter van het Directiecomité van Van Lanschot in België.
 
F. van Lanschot Bankiers vindt persoonlijk contact en persoonlijke aandacht cruciaal in haar dienstverlening. Vandaar het belang dat gehecht wordt aan stijlvolle panden, met de nodige aandacht voor persoonlijke sfeer, traditie en kunst. De nieuwe Hasseltse vestiging past volledig in die traditie. Ze dateert van 1899 en is een voormalige officierswoning. De bank beschikt momenteel over acht kantoren in België, namelijk in Antwerpen (twee), Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Lananaken en Turnhout.
 
Groeiscenario
F. van Lanschot Bankiers startte haar activiteiten in België (Antwerpen) in 1991. Aanvankelijk richtte de bank zich vooral op vermogende Nederlanders die zich in België hadden gevestigd, de 'Nederbelgen'. De bank slaagde er tevens in steeds meer ambitieuze Belgen als cliënt voor zich te winnen. Op deze manier ontwikkelde Van Lanschot België zich als onafhankelijk adviseur par excellence voor haar relaties en werd het concept van integraal patrimoniaal advies speerpunt en maatgevend voor de verdere groei in Vlaanderen en Brussel. De nieuwe Hasseltse vestiging zal dit groeiscenario vanuit Limburg een bijkomende impuls geven. Concreet biedt het Limburgse team de uitgebreide dienstverlening aan die we in het persbericht van 13 november 2002. toelichtten: integrale planning van het vermogen, vermogensbeheer en -advies (ook via
fondsen, i.s.m. onderzoeksinstituut Morningstar) , verzekeringsanalyse, hypotheken (ook in het buitenland), beleggingshypotheek en het Grand Cru kwaliteitslabel.
F. van Lanschot Bankiers NV is één van de oudste onafhankelijke banken van België met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. De bank richt zich op een drietal doelgroepen: de vermogende particulier, de familiale ondernemer en de institutionele belegger. Van Lanschot staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarin integrale advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. De bank heeft kantoren in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Lananaken en Turnhout. Van Lanschot NV is genoteerd aan de Euronext Amsterdam Stock Market.
 
Antwerpen, 25 november 2002