Ahold's U.S. Foodservice neemt Allen Foods over

Zaandam, NETHERLANDS


Zaandam, 5 december 2002 - Ahold's Amerikaanse dochteronderneming U.S. Foodservice heeft vandaag de overname bekend gemaakt van Allen Foods, Inc. ("Allen") uit St. Louis, Missouri. De overeenkomst tussen beide ondernemingen is ondertekend en de transactie is gesloten. Allen is een foodservice-onderneming, met als werkgebied St. Louis, Kansas City en zuidelijk Illinois. In het afgelopen boekjaar realiseerde Allen een netto-omzet van circa USD 245 miljoen. De overname is exclusief Halben Food Manufacturing Co., Inc., dat door de aandeelhouders van Allen wordt behouden.
 
Jim Miller, Chief Executive Officer van U.S. Foodservice en Lid van de Raad van Bestuur van Ahold zei in zijn commentaar op de overname: "Deze acquisitie past in Ahold's strategie om de kernactiviteiten te versterken. Allen is een van de meest gerespecteerde namen in de foodservice-sector. Allen en U.S. Foodservice zullen gezamenlijk beter kunnen voorzien in de wensen van de klanten in deze grote en belangrijke markt. Stanley Allen is met zijn sterke managementstijl en principes een waardevolle aanwinst voor onze onderneming. We heten de klanten en werknemers van Allen van harte welkom bij U.S. Foodservice."
 
Stanley Allen, de President van Allen, zal aanblijven als President van de U.S. Foodservice-divisie in St. Louis. Hij zei in zijn commentaar: "We zijn bijzonder blij dat we ons kunnen aansluiten bij U.S. Foodservice. We kunnen met onze kennis en ervaring bijdragen aan de versterking van U.S. Foodservice's in deze lokale markt. Door onze krachten samen te voegen kunnen we de klanten in Missouri en zuidelijk Illinois nog beter van dienst zijn." Ook Richard Allen zal aan de onderneming verbonden blijven als Executive Vice President van de U.S. Foodservice-divisie in St. Louis.
 
Foodservice-onderneming Allen Foods, Inc. voert een assortiment van circa 11.000 artikelen en heeft in en rond St. Louis, Kansas City, Missouri en zuidelijk Illinois circa 5.400 klanten. Allen werd opgericht in 1901 en was de grootste onafhankelijke foodservice onderneming in de Central Plains regio. De in Los Angelos gevestigde investment bank Greif & Co. heeft Allen bij deze transactie gerepresenteerd.
 
U.S. Foodservice, met het hoofdkantoor in Columbia, Maryland, werd in april 2000 door Ahold overgenomen. De onderneming heeft thans meer dan 300.000 institutionele klanten en voert een assortiment van circa 43.000 voedingsproducten en voedingsgerelateerde artikelen.

Attachments

Allen Foods