JAAKKO PÖYRY GROUP OSTAA BRITTILÄISEN ENERGIAKONSULTIN


Electrowatt-Ekono laajentaa energiakonsultointiliiketoimintaansa ja ostaa brittiläisen ILEX Energy Consulting Ltd:n. Yritysoston myötä Electrowatt-Ekonosta tulee Euroopan energiasektorin johtava liikkeenjohdon konsultti.
 
Electrowatt-Ekono, joka kuuluu Jaakko Pöyry Groupin Energia-liiketoimintaryhmään, laajentaa energia-alan konsultointitoimintaansa ostamalla ILEX Energy Consulting Ltd:n. Ostettu yritys sijaitsee Oxfordissa, Iso-Britanniassa ja sen liikevaihto vuonna 2002 oli 3,7 miljoonaa euroa. Yrityksen johto ja avainresurssit siirtyvät kaupan yhteydessä Electrowatt-Ekonon palvelukseen.
 
Vuonna 1990 perustettu ILEX Energy Consulting on erikoistunut sähkön ja kaasun sekä kasvaviin hiilen ja uusiutuvan energian markkinoihin. Yritys on tunnettu energiakonsultti näillä aloilla ja se toimii Ison-Britannian ja Irlannin sekä viime vuosina myös Italian ja Espanjan markkinoilla. Yrityksen keskeisiä asiakkaita ovat energiantuottajat, sähköntoimittajat ja -jakelijat, pankit ja julkistalouden viranomaiset.
 
ILEX Energy Consultingin osto vahvistaa Electrowatt-Ekonon osaamista tämän erikoisalan osaamisella. Electrowatt-Ekonon liikkeenjohdon konsultointitoiminta kattaa energiasektorin koko liiketoimintaprosessin. Palvelut kattavat strategian ja liiketoiminnan kehityssuunnitelmat, mukaan lukien niiden toteuttamisen ja operatiivisen johtamisen, minkä vuoksi yhtiö on energiakonsulttina ainutlaatuinen.
 
Jaakko Pöyry Groupin strategisen pitkän tähtäimen tavoitteena on ollut laajentaa Energia-liiketoimintaryhmänsä liikkeenjohdon konsultointipalveluja. Yhdistämällä konsernin Energia-liiketoimintaryhmän voimavarat ja ILEX Energy Consultingin paikallistuntemus, asiakassuhteet ja markkina-asema luodaan edellytykset Jaakko Pöyry Groupin energiapalvelusektoriin liittyvän liiketoiminnan kasvulle Euroopassa. Yritysoston myötä Electrowatt-Ekonosta tulee Euroopan johtava energia-alan liikkeenjohdon konsultointiin erikoistunut yritys, joka työllistää noin 100 alan osaajaa.
 
Energia-liiketoimintaryhmä käyttää liikenimeä Electrowatt-Ekono. Sen liikevaihto vuonna 2002 oli 112 miljoonaa euroa. Electrowatt-Ekonolla on toimistoja 20 maassa ja se työllistää 1100 asiantuntijaa maailmanlaajuisesti.
 
JAAKKO PÖYRY GROUP OYJ
 
 
 
Satu Perälampi
Sijoittajasuhdepäällikkö
 
 
Lisätietoja antavat:
Kurt Bobst, Johtaja, Liikkeenjohdon konsultointi, Electrowatt-Ekono, Zürich/Sveitsi
puh. +41 1 355 55 54
Richard Pinnock, toimitusjohtaja, Electrowatt-Ekono, Zürich/Sveitsi
puh. +41 76 356 2410
 
 
JAKELU:
Keskeiset tiedotusvälineet