Carlsberg Breweries selger produksjonsanlegg i Tyskland


01.07.2003: Som et led i Carlsberg Breweries' strategi om at koncentrere produktionen på færre, mere effektive bryggerier og fokusere sin indsats på salg og markedsføring af mærkevarer, sælges det tyske datterselskab Hannens produktionsenhed i Mönchengladbach til det tyske bryggeri Oettinger Brauhaus GmbH.
 
Oettinger overtager produktionsfaciliteterne med 152 medarbejdere samt Hannens kontrakter om levering af lavpris-øl til supermarkedskæder og aftapning af flaske- og dåseøl for andre tyske bryggerier. Hannens øvrige aktiviteter, dvs. salg, markeds-
føring og distribution af mærkevarer, forbliver i virksomheden, og Hannens kunder vil således ikke blive berørt.
 
Produktionen af mærkerne Carlsberg, Tuborg, Hannen Alt og Gatz Altbier, der alle fortsat ejes og markedsføres af Carlsberg Breweries, vil i en overgangsfase fortsætte på bryggeriet under Carlsbergs kvalitetskontrol. Senere forventes produktionen at blive overflyttet til et af Carlsberg Breweries' øvrige produktionsanlæg.
 
"Dette skridt er bestemt ikke udtryk for, at vi trækker os ud af Tyskland. Med transaktionen får Carlsberg Breweries frigjort kapital og kan i endnu højere grad fokusere sin indsats på at øge salget af sine mærkevarer. Reduktion af kapaciteten øger fleksibiliteten til at deltage i den fremtidige konsolidering på det tyske marked, som fortsat er præget af betydelig overkapacitet", siger adm. direktør Nils S. Andersen, Carlsberg Breweries.
 
Med venlig hilsen
Carlsberg A/S