Nokia esittelee Nokia Connect GSM Solution -verkkoratkaisun uusille kasvaville markkinoille


Nokia esittelee tänään Nokia Connect GSM Solution -verkkoratkaisun uusille kasvaville markkinoille. Ratkaisu on suunniteltu erityisesti markkinoille, joiden matkapuhelintiheys on pieni, mutta väestöpohja suuri.
 
Nokia Connect GSM Solution -ratkaisu mahdollistaa jopa 50%:n säästöt verkkojen investointi- ja käyttökustannuksissa perinteiseen matkapuhelinverkkoon verrattuna. Optimoidut kustannukset  mahdollistavat peruspalveluiden tarjoamisen maissa, joissa keskimääräinen tilaajalaskutus on alhainen. Nokia Connect GSM Solution -ratkaisu mahdollistaa kannattavan liiketoiminnan jopa noin viiden euron keskimääräisellä tilaajakohtaisella kuukausilaskutuksella.
 
Kustannussäästöihin päästään valmiiksi kustannusoptimoiduilla tukiasemaratkaisuilla ja verkkosuunnittelulla, jotka yhdessä maksimoivat tilaajamäärän tukiasemaa kohti ja samalla minimoivat tarvittavien tukiasemien määrän. Standardiratkaisuilla operaattorit voivat tehostaa logistiikkaa, nopeuttaa ja yksinkertaistaa verkon rakentamista ja vähentää käyntejä tukiasemapaikoilla. Verkonhallinnan keskittäminen ja verkon ylläpidon etäratkaisut tuovat säästöjä verkon käyttökustannuksiin.
 
Nokia Connect GSM Solution -ratkaisuun kuuluvat uudet Nokia ConnectSite 10-  ja Nokia ConnectSite 100 -tukiasemat sekä Nokia Connect Base Station Controller -tukiasemaohjain. Lisäksi ratkaisuun kuuluu keskuslaitteita, keskitetty verkonhallintaratkaisu sekä verkon käyttöönotto- ja ylläpitopalveluita.
 
Yhdistettynä edullisiin uusille käyttäjille tarkoitettuihin matkapuhelimiin Nokia Connect GSM Solution -ratkaisu mahdollistaa matkapuhelinpalvelut uusille käyttäjille. Nokian arvioiden mukaan on mahdollista että maailman matkapuhelinkäyttäjien määrä nousee kahteen miljardiin vuonna 2008 nykyisestä 1,2 miljardista.
 
Lisätietoja antaa:
Viestintäosasto
Nokia Networks
Puh. 07180 38195
sähköposti: nokia.networks@nokia.com
 
Nokia
Viestintä
Puh: 07180 34900
Sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.nokia.com
www.nokia.fi