Nokia 3200 on persoonallinen uutuuspuhelin mobiilimaailman edelläkävijöille


Nokia esitteli tänään uuden Nokia 3200 -matkapuhelimen musiikin ystäville ja extreme-lajien harrastajille suunnatussa Nokia Totally Board -tapahtumassa Espanjan Sevillassa. Uutuuspuhelin julkistettiin samanaikaisesti myös Stand Out -tilaisuudessa Thaimaan Bangkokissa.
 
Kameralla, värinäytöllä ja multimediaviestitoiminnoilla (MMS*) varustettu Nokia 3200 -puhelin tuo kuvaviestinnän suuren yleisön ulottuville. Uutuusmalli tarjoaa käyttäjälle myös uuden innovatiivisen tavan yksilöidä puhelimensa tee-se-itse -leikekuorilla, jotka käyttäjä voi suunnitella mieleisekseen. Puhelimen läpinäkyvä etu- ja takakuori kehystävät käyttäjän luomaa yksilöllistä designia, jossa kuoren kuvituksena voidaan käyttää esimerkiksi puhelimeen tallennettuja kuvia.
 
Nokia 3200 -kolmitaajuuspuhelin tulee myyntiin maailmanlaajuisesti kahtena eri versiona, joista toinen on suunnattu ensisijaisesti Euroopan ja Aasian markkinoille (GSM/GPRS/EDGE 900/1800/1900) ja toinen Amerikan alueelle (GSM/GPRS/EDGE 850/1900/1800). Uutuusmallin toimitusten arvioidaan alkavan vuoden 2003 viimeisellä neljänneksellä.
 
"Nokia 3200 -puhelin ilmentää kaupunkikulttuuria, josta puhelimen persoonallinen ja hauska  muotoilu on saanut innoituksensa ", sanoi johtaja Kai Öistämö Nokia Mobile Phonesista. "Uutuuspuhelimemme on suunnattu mobiilimaailman edelläkävijöille, jotka arvostavat paitsi langattoman viestinnän uusimpia suuntauksia myös hauskuutta, yksilöllisyyttä ja viihdettä. Yksilöitävät leikekuoret, jotka käyttäjä voi suunnitella mieleisekseen, sekä tyyliin sopivat soittoäänet ja näytön taustakuvat tekevät puhelimesta yhä henkilökohtaisemman."
 
Nokia 3200 -puhelimessa on Series 40 -käyttöliittymä, sisäänrakennettu kamera ja monipuoliset kuvanmuokkaustoiminnot. Kuvien ottaminen ja muokkaaminen sekä multimediaviestien lähettäminen sujuu helposti ja nopeasti, ja puhelimen korkealaatuinen 128x128 pikselin värinäyttö tuo kuvat elävästi esille. Yksilöllistä kokonaisuutta voi täydentää teemapaketeilla (esimerkiksi "Snowboard", "Street life" tai "Urban-chic"), jotka sisältävät teeman mukaisen tulostettavan leikekuoren sekä näytön taustakuvan ja soittoäänen. Teemapaketteja voi hankkia Nokia Kauppa -sivuilta: http://www.nokia.fi/kauppa/
 
Uutuuspuhelimen XHTML-selain tuo lisäväriä langattomien palveluiden käyttöön. Tekstin lisäksi palvelut voivat sisältää myös värikuvia ja kehyksiä. Nokia 3200 -puhelimeen on valmiiksi tallennettu linkki Nokian langattomaan palveluun, jossa on tarjolla XHTML-selaimelle optimoituja palveluita.
 
Puhelimen ominaisuuksiin kuuluvat lisäksi:
  • melodiset MIDI-soittoäänet
  • puhelinmuistio, joka voi sisältää kuvia ja soittoääniä
  • taskulamppu
  • FM-radio
  • Infrapunayhteys, PC Suite -ohjelmisto
  • Java(TM)-teknologia (J2ME(TM))
 
Nokia 3200 -puhelin on Nokian ensimmäinen leikekuorilla varustettu puhelinmalli. Puhelimen mukana tulee kolme erilaista kuvioitua kuorimallia, ja puhelimeen on tallennettu kuhunkin malliin sopivia näytön taustakuvia ja melodisia soittoääniä. Lisäksi mukana on kymmenen tyhjää, valmiiksi leikattua kuorta. Käyttäjä voi hakea lisää kuorimalleja Internetistä tai luoda oman mallinsa tietokoneella ja tulostaa tulostimellaan. Omaleimaiset kuoret haluava voi suunnitella ne myös maalaamalla, luonnostelemalla tai värittämällä valmiille kuoripohjalle. Yksilöllisten kuorten luomista helpottamaan on myös saatavilla leikkuri, jonka avulla käyttäjä voi leikata puhelimeen sopivan etu- ja takakuoren tavalliselle paperille tulostetusta kuvamateriaalista.
 
Ohjelmistokehittäjät voivat saada Nokia 3200 -puhelimen tuotemääritykset, sovellustyökaluja ja teknistä tukea Nokian maailmanlaajuisen ohjelmistokehittäjille suunnatun yhteisön Forum Nokian kautta osoitteesta http://www.Forum.Nokia.com.
 
 
Lisätietoja:
Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh: 07180 45667
Sähköposti: nokia.mobile.phones@nokia.com
 
Nokia
Viestintä
Puh: 07180 34900
Sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.nokia.com
www.nokia.fi