Telenor valitsi Nokian DSL-ratkaisun Norjaan ja Ruotsiin


Nokia on allekirjoittanut runkosopimuksen Telenor Groupin kanssa DSL-ratkaisun ja palveluiden toimittamisesta Norjaan ja Ruotsiin. Toimitukset alkavat maaliskuussa ja laajennus on käytössä huhtikuussa.
 
Kaksivuotisen sopimuksen mukaan Nokia toimittaa Telenorille Nokia D500 IP DSLAM (Digital Subscriber Line Access Multiplexer) -ratkaisun, joka tuo IP-toiminnallisuuden laajakaistaverkkoon. Tänä vuonna Nokia toimittaa noin 200 000 linjaa, jotka laajentavat verkkoa uusille alueille ja lisäävät jo olemassa olevan verkon kapasiteettia. Nokia toimittaa Telenorille myös täyden valikoiman palveluita. Sopimuksessa on optio kahdesta lisävuodesta, ja toimitukset voivat laajentua myös muille markkinoille.
 
"DSL-yhteydet ovat kasvava alue ja haluamme tarjota asiakkaillemme lisää kapasitettia, peittoa ja nopeutta. Tällä sopimuksella valmistaudumme sisältöpalveluiden kysynnän kasvuun ja pidämme kiinni asemastamme laajakaistapalvelujen etulinjassa Pohjoismaissa", sanoo Telenorin johtaja Ole-Henrik Waldenstrøm.
 
Nokia D500 -alustan avulla Telenor rakentaa IP-keskeistä verkkoa, joka mahdollistaa pitkän tähtäimen kustannussäästöt ja luo pohjan uusille laajakaistapalveluille. Nokian D500 -alusta tukee ADSL-standardia sekä sitä nopeampia VDSL- ja ADSL Plus -stadardeja, sekä IP Multicasting -toiminnallisuutta. Käytännössä yksi Nokia D500 -solmu voi tarjota sadoille kotitalouksille pääsyn video-, ääni ja datapalveluihin tietokoneen, television tai mobiililaitteen kautta.
 
Telenor Group on Norjan suurin operaattori ja sen liiketoiminta-alue. Telenor Networks kehittää ja tarjoaa kiinteään verkkoon perustuvia viestintäpalveluja. Telenorilla on toimintaa 16 maassa.
 
Nokia on yksi laajakaistateknologian johtavista toimittajista ja se tunnetaan osaamisestaan laaja- ja kapeakaistatuotteiden valmistajana. Nokia tekee yhteistyötä alansa parhaiden yritysten kanssa ja sillä on yli 50 laajakaista-asiakasta Euroopan, Aasian ja Tyynenmeren, Kiinan sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikan markkinoilla.
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kestävää kehitystä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja turvallisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia sekä operaattoreille ja yrityksille suunnattuja ratkaisuja. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu viidessä pörssissä.
 
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Nokia Networks
Viestintä
Puhelin: 07180 38711
Sähköposti: networks.communications@nokia.com
 
Nokia
Viestintä
Puhelin: 07180 34900
Sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.nokia.fi
www.nokia.com