Vellykket salg av Pan Fish fiskeoppdrettvirksomhet i USA


Pan Fish inngikk i dag avtale om å selge selskapets fiskeoppdrettsvirksomhet i USA til det Seattle-baserte selskapet Smoki Foods. Transaksjonen inkluderer hele lagerbeholdningen av fisk og deler av utstyr og eiendeler som i dag tilhører Pan Fish USA. Transaksjonen vil gi en samlet salgsinntekt på USD 8.350.000, tilsvarende NOK 52,6 millioner. Transaksjonen vil gi en mindre regnskapsmessig gevinst, som vil bli bokført i Q2/2005.
 
Som en del av avtalen har Pan Fish USA inngått en avtale med Smoki Foods om leie av storparten av det vannbaserte produksjonsutstyret den amerikanske virksomheten benytter. Avtalen innebærer at kjøperen innenfor en treårsperiode beholder retten til å kjøpe utstyr til en verdi av USD 7.800.000, tilsvarende NOK 49,1 millioner. Dersom denne retten ikke utøves, vil Pan Fish overføre dette utstyret til andre produksjonssteder og redusere de planlagte investeringene på disse produksjonsstedene tilsvarende. Den totale verdien knyttet til salget av virksomheten i Pan Fish USA, enten ved at Smoki benytter opsjonen eller ved lavere fremtidige investeringer, er derfor USD 16.150.000, tilsvarende NOK 101,7 millioner, over en treårsperiode.
 
Som del av Pan Fish' fokuserte strategi, som bygger på målet om å bli laveste kost produsent av kvalitetslaks levert kunde, besluttet styret i Pan Fish i januar 2005 at selskapet skulle konsentrere sine nord-amerikanske ressurser i Canada. Avtalen som nå er inngått avslutter en salgsprosess som ble startet den gang.
 
Det er også inngått avtale mellom Smoki og Pan Fish Nord-Amerika hvor Pan Fish Nord-Amerika vil fortsette å selge laks og derigjennom betjene selskapets kunder basert på laks produsert av Smoki.
 
Pan Fish' ledelse vurderer at driftsforholdene i Canada, så vel økonomiske som biologisk, ligger bedre til rette for lønnsom drift. Det samme gjelder mulighetene for å gjenoppbygge produksjonen på en kostnadseffektiv måte. Pan Fish vil kanalisere de finansielle og ledelsesmessige ressursene selskapet har øremerket for Nord-Amerika til styrking av Pan Fish Canada.
 
- Vi er glade for å ha fått på plass en strategisk løsning som både tjener Pan Fish' interesser og sikrer arbeidsplassene til kollegene våre i USA. Med denne avtalen på plass, kan Pan Fish sette fullt fokus på videre forbedringer med hensyn til produksjonskostnader og andre driftsmessige spørsmål ved våre produksjonssteder i Canada, sier konsernsjef Atle Eide i Pan Fish.
 
Nordea Corporate Finance har vært Pan Fish' rådgiver i forbindelse med salget.
For ytterligere informasjon: Konsernsjef Atle Eide +47 911 52 977
 
  

Atle Eide
Konsernsjef Pan Fish ASA

Attachments

Pressemelding (PDF)