Agfa Specialty Products en DuPont PCM kondigen Aziatische distributieovereenkomst aan voor nieuw phototooling-filmgamma Idealine


Agfa's nieuwe Idealine zilverhalogenide-films en -chemicaliën bieden verbeterde lijnscherpte en geoptimaliseerde oppervlaktekarakteristieken om de geautomatiseerde behandeling en inspectie te verbeteren. Deze nieuwe producten zullen vanaf hun introductie de DuPont ImageMaster zilverhalogenide-producten voor phototooling vervangen. DuPont zal echter wel doorgaan met de verkoop van de DuPont ImageMaster diazofilms voor phototooling. Agfa is van plan om het Vivaldi-merk geleidelijk uit de markt te halen. De omschakeling bij de klanten is al begonnen en op basis van de huidige goede evaluaties van Idealine wordt verwacht dat ze zal doorlopen tot in het derde kwartaal van 2006. Er zijn slechts minimale veranderingen nodig aan de bestaande procesparameters, terwijl de nieuwe films een zichtbare verbetering van de phototooling-kwaliteit opleveren.
 
Bob Seyfert, global marketing and technical manager, Phototools, DuPont PCM, zei: "Idealine-film werd door Agfa ontwikkeld in samenwerking met DuPont, gebaseerd op de behoeftes van de klanten in de wereldwijde PCB-markt. Agfa heeft superieure capaciteiten om producten voor phototooling te ontwikkelen en te produceren. Het is een genoegen met hen samen te werken bij het voorstellen van deze kwaliteitsfilms en -chemicaliën aan onze klanten. We doen dat zowel in Noord- en Zuid-Amerika als in die delen van Azië waarop deze nieuwe distributieovereenkomst betrekking heeft."
 
De nieuwe distributieovereenkomst betekent dat de rol van DuPont PCM, momenteel de exclusieve verdeler van Agfa-film in Noord- en Zuid-Amerika, uitgebreid wordt naar de regio Azië-Oceanië (exclusief Japan en Korea). Naast zijn grote aanwezigheid in de regio, zal DuPont ook gebruik maken van bestaande lokale magazijnen om zijn Aziatische klanten doeltreffend en efficiënt te bevoorraden. Agfa zal voordeel halen uit grotere gecombineerde zendingen en de ondernemingen zullen de middelen voor technische ondersteuning nog meer delen.
 
"Agfa consolideert zijn activiteiten om de toegang tot de markt te verbeteren en om zijn films efficiënter over de hele wereld te verdelen," zei Eric Janssens, business manager, Agfa PCB-products. "Deze overeenkomst met DuPont is een goede zaak. Onze klanten zullen aanzienlijke voordelen zien op het vlak van productkwaliteit, dienstverlening en levering. DuPont is vertrouwd met het PCB-proces en kan uitstekende bijstand leveren aan klanten in deze markt."
Einde bericht
 
Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming en informatietechnologie. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen voor de grafische industrie, de sector van de gezondheidszorg en specifieke industriële toepassingen. Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft agenten in nog eens 100 landen doorheen de wereld. De Agfa-Gevaert Groep bracht in 2005 een omzet van 3.308 miljoen euro tot stand.
Meer informatie over Agfa vindt u op www.agfa.com.
 
Over DuPont
DuPont PCM is onderdeel van DuPont Electronic Technologies, een toonaangevende leverancier van elektronische materialen, inclusief materialen voor de productie en verpakking van halfgeleiders, materialen voor harde en flexibele schakelingen en materialen voor geavanceerde displays.
Meer informatie vindt u op www.electronics.dupont.com
 
Het wetenschapsbedrijf DuPont werd in 1802 opgericht. De onderneming benut de wetenschap om duurzame oplossingen te creëren die het leven van de mens beter, veiliger en gezonder maken. DuPont is actief in ruim 70 landen en biedt zijn markten een uitgebreid vooruitstrevend producten- en dienstenpakket, onder andere op het gebied van landbouw, voeding, elektronica, communicatie, veiligheid en bescherming, inrichting en bouw, transport en beschermende kleding.
 
De Dupont-ovaal, DuPontTM, The Miracles of scienceTM en ImageMasterTM zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van DuPont of zijn filialen.
IdealineTM en VivaldiTM zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van de Agfa-Gevaert Groep.
 
Contactpersonen:
 
Agfa-Gevaert
Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager
tel.: +32 (0)3 444 80 15
fax: +32 (0)3 444 50 05
 
DuPont
Ellen Pressley
tel.: 919-248-5598

Attachments

Persbericht