Derivat: Nya Certifikat-orderböcker (26/08)


Den 10 mars 2008, kommer OMX Nordiska Börsen att separera certifikaten som handlas under warrantmarknaderna.
 
Idag handlas de svenska certifikaten under marknaden ’OMX STO Warrants & Certificates’ och de finska certifikaten handlas under markanden som heter ’OMX HEL Covered Warrants_Other’. OMX Nordic Exchange kommer den 10 mars, 2008 att flytta certifikaten ifrån warrantmarknaderna till nya marknader, skapade speciellt för denna produkt. Anledningen till att vi separerar certifikaten från warrantmarknaden är att produkterna är olika; certifikat är normalt långsiktiga investeringsprodukter och warranter är mer kortsiktiga produkter.

Avnotering av nuvarande certifikat-orderböcker
Alla nuvarande certifikatorderböcker som finns på warrantmarknaden kommer att avnoteras och nya orderböcker kommer att skapas för den nya certifikatmarknaden. Den 3 mars, 2008 kommer de nya orderböckerna att vara tillgängliga för nerladdning i produktionsmiljön. Nya orderboks-ID finns finns tillgängliga i det till detta börsmeddelande bifogade exceldokumentet.

X markerade orderböcker
Alla nya orderböcker som görs tillgängliga den 3 mars. 2008 kommer att ha samma namn som nuvarande orderböcker, men kommer att vara markerade med ett X på slutet av orderboksnamnet. Till exempel, en orderbok som har namnet: BEAR PCA1, kommer på den nya marknaden att heta: BEAR PCA1X. När vi lanserar de nya marknaderna för certifikat den 10 mars, 2008 så kommer vi att byta X-orderböckerna med nuvarande orderböckers namn, så att de nya orderböckerna återfår sina ursprungliga namn. Observera att de nya orderböckerna kommer att ha nya orderboks-ID, men ISIN koderna förblir desamma som idag. 


Observera! Alla aktiva ordrar i nuvarande certifikat-orderböcker kommer den 7 mars, 2008 att makuleras, efter handelns stängning.				               

För eventuella frågor om detta börsmeddelande, vänligen kontakta Krister Santana på telefon 08-405 6572, krister.santana@omxgroup.com


OMX Nordic Exchange Stockholm AB


Om Certifikat
Certifikat är värdepapper som är utgivna av en bank eller fondkommissionär, och är alltid knutna till en underliggande tillgång, exempelvis ett aktieindex eller råvara etc. Certifikat är dock inte ett derivat kontrakt och inte heller en fond. En del certifikat är s.k. ”Open End”, vilket betyder att löptiden är öppen tills dess att banken/fondkommissionären fastställer slutdatum.

Attachments

wkr0003.pdf