Jørgen Ole Haslestad er utnevnt til ny konsernsjef i Yara


Jørgen Ole Haslestad kommer til Yara fra Siemens, hvor han nylig ble utnevnt til en av 15 divisjonsledere som følger opp konglomeratets aktiviteter. Haslestad er sjef for Industry Solutions Division med en total omsetning på om lag USD 12 milliarder.  I løpet av sine 14 år i Siemens har han hatt senior lederstillinger i Asia, Amerika og Europa.  Før han begynte i Siemens var Haslestad, som er utdannet sivilingeniør, sjef for Kongsberg Offshore. Han har vært styremedlem for Yara og Tandberg siden  2004.
 
"Etter å ha tilbrakt 14 år i utlandet er jeg glad for å komme hjem og lede et av Norges mest spennende og ekspansive internasjonale selskap. Jeg har fulgt selskapet nært som styremedlem i fire år. Siden jeg kommer fra bondeslekt, og fortsatt selv er bonde, har jeg dyp respekt for vår naturarv og føler en sterk forpliktelse til å skape bærekraftige løsninger," sier Jørgen Ole Haslestad.
 
"Søket etter en ny konsernsjef for Yara har vært svært grundig i løpet det siste året. Thorleif Enger har vært klar i sin intensjon om å trekke seg tilbake ved 65 år, og vi har vurdert flere interne og eksterne kandidater til å erstatte ham. Vi er svært fornøyd med valget av Jørgen Ole Haslestad.  Han har både den internasjonale erfaringen, har vist gjentatt suksess i å lede globale virksomheter med omsetning på mange milliarder US dollar og har stor kunnskap om Yara som mangeårig styremedlem", sier styreleder i Yara, Øivind Lund i en kommentar. "Han bringer med seg både kunnskap innenfra og erfaring utenfra når han tiltrer selskapet på full tid i september.
 
Thorleif Enger overtok ledelsen av Hydro Agri allerede i 1999.  Han ledet en svært suksessfull snuoperasjon og var sentral i å forberede og gjennomføre børsnoteringen i 2004. Før det hadde Thorleif Enger en rekke lederposisjoner i Norsk Hydro og internasjonal virksomheter. Thorleif Enger vil fortsette som president i IFA -  den internasjonale gjødselforeningen.
 
"Muligheten til å lede denne virksomheten i mer enn 9 år, og de siste 4 år som et børsnotert selskap, har vært en stor opplevelse. Vi har oppnådd betydelig framgang og selskapet er i en sterk posisjon for videre vekst og utvikling", sier Thorleif Enger. "Vi har en svært erfaren og kompetent organisasjon og ledergruppe, og jeg er svært fornøyd med valget av Jørgen Ole Haslestad som den neste konsernsjefen for Yara."
 
Øivind Lund legger til: "Thorleif Enger har bygd en svært suksessfull virksomhet med Yara, og har økt aksjonærverdiene mer enn ti ganger siden børsintroduksjonen i 2004.  Vi takker ham for hans sterke innsats, den bemerkelsesverdige reise selskapet har hatt og den sterke plattform han har bygd. Vi føler oss trygg på at suksessen vil fortsette."
 
 
 
 
Torgeir Kvidal, Investor Relations
Telefon (+47) 24 15 72 95
Mobil (+47) 91 33 98 32
 
Bente Slaatten, Corporate Communications
Telefon (+47) 24 15 76 07
Mobil (+47) 91 60 62 15
 
Øivind Lund, Styreleder
Mobil (+47) 91 57 07 00
 
 
Yara International ASA er et ledende kjemiselskap som konverterer energi, naturlige mineraler og nitrogen fra luften til essensielle produkter for bønder og industrielle kunder. Som verdens største leverandør av mineralgjødsel og agronomiske løsninger hjelper vi til med å skaffe mat til verdens voksende befolkning. Vår industrielle produktportefølje inkluderer miljøprodukter som beskytter ren luft og rent vann og bevarer matvarekvalitet. Yaras globale arbeidsstyrke på mer enn 8.000 ansatte representerer betydelig mangfold og talent som tillater Yara fortsatt å være den ledende aktøren innen sin bransje.
www.yara.com