SLOUGH, UNITED KINGDOM--(Marketwire - August 14, 2008) - eGain (OTCBB: EGAN), ledmotiv tillhandahåller service för många kanaler och kunskap om managementmjukvara inom fastigheten eller på begäran, idag annonseras en ny kanalpartner i Sverige, Skandinavien. Relationerna kommer att stärka de regionala marknadsandelarna genom eGain och möjliggöra för företag i Skandinavien att köpa flerkanals- kontaktcenter och kunskaper om managementlösningar från en enda, lokal försäljare.

MATERNA-gruppen är bland de ledande oberoende servicepartners inom Europas informations- och kommunikationsteknologiska sektor. MATERNA tillhandahåller innovativa lösningar, produkter och service för affärsadministration och offentlig administration. Företagets fokus är på IT-service management och kundservice management.

"Vår framgång baseras på långvariga och permanenta kundrelationer. Vi tror starkt på att inte bara eGains kontaktcenter och kunskaper samt managementlösningar kommer att stödja ert företag utan också att denna strategiska samverkan med eGain är kritisk för vår tillväxt i Sverige," säger Staffan Hasselrot, Sverige-manager, MATERNA. "Gemensam kundservice baserad på en enda kunskapsbas över interaktiva kanaler kommer utan tvekan att bli en mycket viktig avskiljare på marknaden under de kommande fem åren. Vårt partnerskap med eGain kommer att göra möjligt för oss att leverera denna allomfattande lösning för våra kunder i Sverige," sammanfattade Staffan Hasselrot.

Grundat 1980 och med filialer över hela Europa, har MATERNA för närvarande mer än 1300 anställda utspridda över kontinenten.

"eGain är mycket glada över att samarbeta med MATERNA, en ledande servicepartner för informations- och kommunikationsteknologisektorn," säger Tanja Samsom, EMEA samarbetsmanager vid eGain. "Tillsammans kommer vi att skapa kundservice som är umärkt för företagandet i Sverige liksom i hela Skandinavien."

Om eGain

eGain (OTCBB: EGAN) är den ledande leverantören av kundservice för många kanaler med tjänster och kunskaper i form av managementmjukvara för interna eller på-begäran SaaS spridning. Under mer än ett decennium, har världens största företag förlitat sig på eGain för att transformera sina traditionella koncept för call center, help desk, och kundservice på webben till interaktion via många kunders gemensamma center. Baserad på Power of One(TM), ett koncept på en gemensam plattform för flerkanalskundinteraktion och kunskapsmanagement, har dessa center möjliggjort dramatiskt förbättrade kunderfarenheter, från-början-till-slut service- kedjor som är effektiva, ökad försäljning och mer aktivitet hos kundcentren.

Huvudkontoret ligger i Mountain View, Kalifornien och eGain opererar i 18 länder och betjänar över 800 företagskunder över hela världen. För att få reda ¨på mera om eGain, besök vår hemsida på www.eGain.com eller ring vårt företagskontor på följande platser: London: +44 (0) 1753 464646, Dublin: +353 1 8472290, USA: +1 800 821 4358.

Om MATERNA

MATERNA-gruppen är en ledande oberoende servicepartner inom Europas informations- och kommunikationsteknologiska sektor. MATERNA tillhandahåller lösningar för optimering av IT-stödda affärsprocesser inom företag och offentliga sektorn. Företagets fokus är på IT-service management och kundservice management. Vår servicepack består av moduler för konsultering av processer och teknologi, begreppsmässig design, implimentering och träning. Mjukvaruföretaget MATERNA grundades 1980 och sysselsätter för närvarande mer än 1300 anställda över hela Europa. Under affärsåret 2007 uppnådde gruppen en omsättning på hela EUR 175 miljoner. I norra Europa har företaget filialer i Danmark, Finland, Litauen och Sverige.

Contact Information: För ytterligare information var god kontakta nedanstående kontaktpersoner: Jennifer Manning / Lara van Eijkern Cohesive Communications Tfn: +44 (0)1291 626200 E-post: egain@cohesive.uk.com Staffan Hasselrot Materna Information & Communications AB Tfn: +46 (0) 8 626 42 26 E-post: pressinfo@materna.se