LUNDIN PETROLEUM HITTER OLJA I PARIS BASIN I FRANKRIKE

Prospekteringsborrningen Dordives 1-D i prospekteringslicensen Ferrières har resulterat i en oljefyndighet.


Dordives 1-D borrningen genomfördes till ett djup om 1863 meter och påträffade olja i kalkstensreservoaren Dogger i Jura. Ett omfattande program med prover från borrkärnan och loggar har bekräftat en oljefyndighet. Under de kommande tre till fyra veckorna kommer en workover rigg att testa fyndigheten och om testet är framgångsrikt kommer fyndigheten att sätts i produktion genom ett långsiktig produktionstest. Produktionen kommer transporteras med lastbil för sedan att säljas till det lokala raffinaderiet tillsammans med Lundin Petroleums nuvarnade produktion från Paris Basin. Lundin Petroleum producerar idag över 3 000 fat oljeekvivalenter per dag (boepd), netto, från verksamheten i Paris Basin.

Lundin Petroleum har en licensandel om 65 procent i prospekteringslicensen Ferrières och är operatör.

- Vår verksamhet i Paris Basin är mycket framgångsrik och nyheten om vår prospekterings-framgång i området är mycket bra. Vi kommer att sätta borrningen i produktion under de kommande veckorna samtidigt som ett troligt program för utvärdering av det nya fältets storlek, säger Alex Schneiter, Cheif Operating Officer för Lundin Petroleum i en kommentar. 

Lundin Petroleum är ett svenskt oberoende olje- och gasprospekterings och produktionsbolag med en välbalanserad portfölj av tillgångar i världsklass i Europa, Afrika, Ryssland och Asien. Bolaget är noterat vid den nordiska börsen. (ticker ”LUPE”). Lundin Petroleum har bevisade och sannolika reserver om 184,2 miljoner fat oljeekvivalenter (MMboe) per den 1 januari 2008.


För ytterligare information var vänlig kontakta:
Ashley Heppenstall
VD
Tel: +41 22 595 10 00

eller

Maria Hamilton
Informationschef
Tel: +41 22 595 10 00
Tel: 08-440 54 50