BASEL, SWITZERLAND--(Marketwire - February 3, 2010) - Ruslana Strunden, en aktuarie med omfattande erfarenhet inom icke-livförsäkring och omförsäkring har anställts hos U.S. RE ApS som vice verkställande direktör och Henrik Skafte har befordrats till vice verkställande direktör, enligt ett uttalande från Mark Lucas, verkställande direktör.

U.S. RE ApS är ett europeiskt dotterbolag till U.S. RE Corporation, en internationell mäklare för omförsäkring. "Ruslana har omfattande erfarenhet om omförsäkring och försäkringsmatematik vilket är en stor tillgång för U.S. RE ApS team, och Henrik har spelat n viktig roll inom vår mäklarverksamet," sade Lucas.

Under de senaste åren har Strunden arbetat som mäklare hos Gothaer Re, Tillinghast-Towers Perrin och Zurich Re i Köln, Tyskland. Tidigare arbetad hon för Gemenskapen av självständiga staters och Förenta nationernas utvecklingsprogram i sitt hemland, Republiken Moldavien. Hon har verkat som en medlem av aktuarieledningsgruppen inom den europeiska alliansen för försäkrings- och ekonomitjänster.

Skafte anställdes hos U.S. RE ApS år 2005 som assisterande vvd. Han har arbetat som omförsäkringsmäklare på den skandinaviska marknaden och har specialiserat sig på livförsäkring. Innan sin anställning hos U.S. RE ApS var har finanschef på kontoret i Kampala, Uganda, för den danska föreningen för internationellt samarbete. Innan det arbetade Skafte tidvis för Nordea Liv & Pension, den danska försäkringsakademin, Unibank och Danica.

U.S. RE ApS moderbolag, U.S. RE Corporation, Inc., är en internationell omförsäkrings- och konsultfirma. Företaget har kontor i New York, Atlanta, Basel, Bermuda, Buenos Aires, Köpenhamn, Istanbul, Mauritius, Milano och Sao Paulo.

För mer information, kontakta Mechlin Moore, MDM Communications (Kontor: 845-920-7081; Mobil: 239-777-1595; mmoore@usre.com).

Contact Information: Kontaktperson: Mechlin Moore MDM Communications Kontor: 845-920-7081 Mobil: 239-777-1595 mmoore@usre.com