Miljöteknikbolag får order till Georgien samt av Metso Minerals, Bombardier och Sandvik om 10 Mkr


 

Pressrelease 2011-02-02

 

Pilum har erhållit flera nya order med ett totalt värde om 10 Mkr bl.a för export av Pilums sandfilter Contsep™ till en anläggning för vattenrening i Georgien som byggs av en större internationell entreprenör.

Därutöver har Pilum erhållit ordrar av Metso Minerals, Bombardier och Sandvik på produkter för olika applikationer till industriella tillämpningar.

”Ordrarna är mycket viktiga för vårt fortsatta arbete att internationalisera Pilum och ett bevis på att vår tekniska utveckling ligger i framkant och är konkurrenskraftig på en global marknad. Totalt sett ser vi också en tillväxt i marknaden sedan ett halvår tillbaks”, säger VD i Polyproject Roberth Mattsson.

Produkterna utvecklas och tillverkas av dotterbolaget Polyproject som förvärvades vid halvårsskiftet 2010 och skall leveras under våren 2011.

Contsep™ är Polyprojects egenutvecklade teknik för effektiva sandfilter och som genom åren sålts och installerats såväl i Norden som internationellt. Produkten ingår i en större produktfamilj för vattenrening som Polyproject tillverkar och säljer.

 

För ytterligare information

 

Jan Törner

VD, Pilum AB (publ)

jan.torner@pilum.se

Tel: 0705-37 98 40, 08-591 124 10

 

Pilum AB (publ) är listat på First North och Mangold Fondkommission AB

(tel.nr 08-503 015 00) är dess Certified Adviser.

 

Pilum erbjuder energieffektiva industriprocesser och produkter samt system för rening av luft och vatten.

www.pilum.se


Attachments

press 20110202 PP order.pdf