Neeilinis visuotinis akcininkų susirinkimas šaukiamas 2011 m. gruodžio 19 d.


Vilnius, Lietuva, 2011-11-15 08:05 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Akcinės bendrovės „GRIGIŠKĖS“, juridinio asmens kodas 110012450, buveinės adresas Vilniaus g. 10, Grigiškės, LT-27101, Vilniaus m. sav., (toliau – Bendrovė) valdybos iniciatyva ir sprendimu šaukiamas neeilinis visuotinis Bendrovės akcininkų susirinkimas.

 

Susirinkimo data ir laikas – 2011 m. gruodžio 19 d., (pirmadienis) 11.00 val.

Susirinkimo vieta –Vilniaus g. 10, Grigiškių m., Vilniaus m. sav. Bendrovės administracinio pastato II aukštas.

Akcininkų registracijos pradžia – 10.30 val., pabaiga – 10.55 val.

 

Neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo apskaitos diena - 2011 m. gruodžio 12 d.

Dalyvauti ir balsuoti šaukiamame neeiliniame visuotiniame akcininkų susirinkime turi teisę tik tie asmenys, kurie visuotinio akcininkų susirinkimo apskaitos dienos (2011 m. gruodžio 12 d.) pabaigoje yra Bendrovės akcininkai.

 

Valdybos siūloma neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo darbotvarkė:

1.   Bendrovės įstatinio kapitalo didinimas papildomais įnašais.

2.   Bendrovės akcininkų pirmumo teisės įsigyti naujai išleidžiamas akcijas atšaukimas; teisės įsigyti naujai išleidžiamas Bendrovės akcijas suteikimas.

3.   Bendrovės įstatų keitimas ir naujos įstatų redakcijos tvirtinimas.

 

Akcininkas, dalyvaujantis Bendrovės neeiliniame visuotiniuose akcininkų susirinkime, turi pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Akcininkams suteikiamos Lietuvos Respublikos įstatymų ir kitų teisės aktų numatytos turtinės ir neturtinės akcininkų teisės. Akcininkas, turintis teisę dalyvauti ir balsuoti minėtame akcininkų susirinkime, turi teisę raštu įgalioti fizinį ar juridinį asmenį dalyvauti ir balsuoti jo vardu šiame pranešime nurodytame visuotiniame akcininkų susirinkime. Toks rašytinis įgaliojimas turi būti patvirtintas teisės aktų nustatyta tvarka ir turi būti pristatytas į Bendrovę adresu Vilniaus g. 10, Grigiškės, Vilniaus m. sav., ne vėliau kaip iki neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo akcininkų registracijos pabaigos 2011 m. gruodžio 19 dieną. Akcininkas, turintis teisę dalyvauti ir balsuoti Bendrovės neeiliniame visuotiniame akcininkų susirinkime, taip pat turi teisę elektroninių ryšių priemonėmis įgalioti fizinį ar juridinį asmenį dalyvauti ir balsuoti jo vardu neeiliniame visuotiniame akcininkų susirinkime. Toks akcininko įgaliojimas notaro netvirtinamas. Apie elektroninių ryšių priemonėmis duotą įgaliojimą akcininkas privalo pranešti Bendrovei bei atsiųsti įgaliojimą elektroniniu paštu ne vėliau kaip iki neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo akcininkų registracijos pabaigos 2011 m. gruodžio 19 dieną. Įgaliotas asmuo turi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą bei visuotiniame akcininkų susirinkime turi tokias pačias teises, kokias turėtų jo atstovaujamas akcininkas (nebent įgaliotiniui išduotas įgaliojimas ar įstatymai numato siauresnes įgaliotinio teises). Akcininko teisė dalyvauti visuotiniame akcininkų susirinkime taip pat apima teisę klausti. Bendrovė nėra nustačiusi įgaliojimo atstovauti akcininkui visuotiniame akcininkų susirinkime formos.

 

Bendrovė nesudaro galimybės akcininkams dalyvauti, balsuoti neeiliniame visuotiniame akcininkų susirinkime elektroninių ryšių priemonėmis.

 

Informuojame, kad neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo darbotvarkės klausimais bus galima balsuoti raštu, užpildant bendrąjį balsavimo biuletenį. Bendrojo balsavimo biuletenis bus pateiktas Bendrovės interneto svetainėje www.grigiskes.lt, skyrelyje „Investuotojams". Jeigu užpildytą bendrąjį balsavimo biuletenį pasirašo asmuo, kuris nėra akcininkas, prie užpildyto bendrojo balsavimo biuletenio turi būti pridėtas teisę balsuoti patvirtinantis dokumentas. Tinkamai užpildytus bendruosius balsavimo biuletenius prašome pateikti elektroniniu paštu info@grigiskes.lt arba pristatyti į Bendrovę adresu Vilniaus g. 10, Grigiškės, Vilniaus m. sav. ne vėliau kaip iki neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo akcininkų registracijos pabaigos 2011 m. gruodžio 19 dieną. Jeigu akcininkas bendrojo balsavimo biuletenį siunčia paštu, jis turi būti gautas Bendrovėje iki neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo akcininkų registracijos pabaigos. Laikoma, kad akcininkas iš anksto nebalsavo, jei bendrasis balsavimo biuletenis neatitinka Lietuvos Respublikos Akcinių bendrovių įstatymo 30 straipsnio 3 ir 4 dalyse nustatytų reikalavimų. Jeigu bendrasis balsavimo biuletenis užpildytas taip, kad atskiru klausimu neįmanoma nustatyti tikrosios akcininko valios, laikoma, kad akcininkas šiuo klausimu iš anksto nebalsavo.

 

Neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo darbotvarkė gali būti papildoma akcininkų, kuriems priklausančios akcijos suteikia ne mažiau kaip 1/20 visų balsų, iniciatyva. Siūlymus papildyti neeilinio visuotinio akcininkų susirikimo darbotvarkę akcininkai gali pateikti elektroniniu paštu info@grigiskes.lt arba pristatyti į Bendrovę adresu Vilniaus g. 10, Grigiškės, Vilniaus m. sav. ne vėliau kaip likus 14 dienų iki visuotinio akcininkų susirinkimo. Informuojame, kad kartu su siūlymu papildyti neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo darbotvarkę, turi būti pateikti ir siūlomų sprendimų projektai arba, kai sprendimų priimti nereikia, paaiškinimai dėl kiekvieno siūlomo neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo klausimo.

 

Informuojame, kad akcininkai, kuriems priklausančios akcijos suteikia ne mažiau kaip 1/20 visų balsų, turi teisę bet kuriuo metu iki neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo ar susirinkimo metu raštu ar elektroniniu paštu info@grigiskes.lt siūlyti naujus sprendimų projektus į susirinkimo darbotvarkę įtrauktais klausimais.

 

Akcininkai turi teisę iš anksto pateikti Bendrovei klausimų, susijusių su 2011 m. gruodžio 19 d. neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo darbotvarke. Klausimai gali būti pateikiami elektroniniu paštu info@grigiskes.lt arba pristatomi į Bendrovę adresu Vilniaus g. 10, Grigiškės, Vilniaus m. sav. ne vėliau kaip iki 2011 m. gruodžio 13 d. Bendro pobūdžio atsakymai bus skelbiami Bendrovės interneto svetainėje www.grigiskes.lt, skyrelyje „Investuotojams". Bendrovė atsakymo į akcininko pateiktą klausimą jam asmeniškai neteiks, jei atitinkama informacija bus pateikta Bendrovės interneto svetainėje.

 

Nuo 2011 m. lapkričio 16 d. akcininkai, atvykę į Bendrovės buveinę Vilniaus g. 10, Grigiškės, Vilniaus m. sav. darbo dienomis nuo 7.30 val. iki 16.30 val. gali susipažinti su Bendrovės dokumentais, susijusiais su akcininkų susirinkimo darbotvarke, susirinkimo sprendimų projektais, kita papildoma medžiaga ir informacija, susijusia su akcininkų teisių įgyvendinimu. Visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimo projektai, bendrojo balsavimo biuletenio forma ir kiti dokumentai, kurie turi būti pateikti visuotiniam akcininkų susirinkimui bus pateikti Bendrovės interneto svetainėje , skyrelyje „Investuotojams“.

 

Bendras Bendrovės akcijų skaičius ir balsavimo teisę visuotiniame akcininkų susirinkime suteikiančių akcijų skaičius yra toks pat ir sudaro 60 000 000 akcijų.

         Gintautas Pangonis
         Generalinis Direktorius
         (+370-5) 243 58 01


Attachments